Eva Logo
lichter leven
14 maart 2019 in Uit & thuis

Lichter leven met 3 achtergronden uit Prediker

We tobben wat af. Vaak niet voor niets: het leven kent immers genoeg tegenslagen. Maar hoe kun je desondanks licht in het leven staan? Wist je dat Prediker hiervoor veel tips geeft? Zo zegt hij: "Wees daarom niet al te rechtvaardig en meet jezelf geen overdreven wijsheid aan. Waarom zou je jezelf te gronde richten?" Of eigenlijk: als je alles perfect wilt doen, gaat dat ten koste van een goed leven. 5 lessen van Prediker over lichter leven.

 

Levensles 1

Je kunt eindeloos malen. Tobben over een ruzie die voortsuddert. Of over de problemen van iemand die je lief is. En dan ga je maar weer 's nachts sloffend naar beneden om een kopje rooibosthee te drinken...

Doe wat in je macht is en aanvaard wat buiten je macht is. 'De mens is een eenvoudige schepsel. Zo is hij door God gemaakt, maar hij heeft talloze gedachtespinsels.' (Prediker 7:29)

Levensles 2

Terwijl je thuis een belangrijk rapport bijwerkt op je laptop, check je je Facebookpagina op je mobiel en bestel je tussendoor bij de plaatselijke supermarkt wat je nodig hebt voor het avondeten. Buiten zie je je man met je kinderen voetballen. Waarom ben ik toch altijd zo moe? Denk je.

Neem de tijd. Wat is werkelijk belangrijker? "Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel."

Levensles 3

Je hebt al jaren een droom. Een roman schrijven, een bed & breakfast beginnen of eindelijk die opleiding tot automonteur doen. Toch komt het er niet van. Want er is altijd dat stemmetje in je hoofd dat zegt: ja maar, dat kan pas als...

Ga ervoor! "Wie altijd op de wind let, komt nooit aan zaaien toe; wie altijd naar de wolken kijkt, komt nooit aan maaien toe." (Prediker 11:4)

Levensles 4

"Hoe was je dag?" vraagt lief als je thuiskomt. En voor je het weet klaag je over alles wat fout ging. De koffie die over je broek gutste, de vergadering die eindeloos duurde, de kassière die je afsnauwde omdat je je portemonnee was vergeten. 

Leer genieten - "Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven." (Prediker 9:9)

Levensles 5

Je wilt lichter leven. Nee echt, vanaf nu ga je er voor! Maar al gauw merk je dat dat niet lukt. Je raakt teleurgesteld. Word je weer boos als je in de file staat. Trek je je weer van alles en nog wat aan. Oude gewoontes, patronen. Waarom faal je nou toch elke keer? 

Als je alles perfect wilt doen, gaat dat ten koste van een goed leven. "Wees daarom niet al te rechtvaardig en meet jezelf geen overdreven wijsheid aan. Waarom zou je jezelf te gronde richten?" (Prediker 7:16)

Deze levenslessen zijn fijn om te onthouden, daarom hebben wij hieronder drie schermafbeeldingen die ervoor zorgen dat je ze niet zo snel vergeet. Download de onderstaande waarheden en voor een lichter leven. 

lichter leven
lichter leven
lichter leven

 

Hoe download je de afbeeldingen?

Je kunt de prediker achtergrond makkelijk opslaan door op de button te klikken van de afbeelding die jij graag wilt hebben. Klik vervolgens met de rechtermuisknop de afbeelding en kies vervolgens voor de optie 'opslaan als.' Zou je deze achtergronden ook graag op je mobiel willen? Dat kan. Deze vind je op Eva's Instagram

 

Dit is een verkorte versie van een artikel uit Eva 2 (2019). Een gratis proefnummer ontvangen? Vraag hem hier aan.

Lees ook: Uitstelgedrag: de rem om voluit te leven

lichter leven