Eva Logo
Lauren Daigle
5 maart 2019 in Uit & thuis

Waarom wij enthousiast zijn over de muziek van Lauren Daigle

Goed nieuws voor liefhebbers van gospelzangeres Lauren Daigle: ze komt naar Nederland! Als redactie zien we ernaar uit. En nog meer fijn nieuws: als je Eva-abonnee wordt, krijg je zomaar een Lauren Daigle-cadeautje.

"Toen ik jong was, werd ik altijd door God gedreven dat ik wilde zingen. Als mensen vroegen wat ik wilde doen als ik later volwassen werd, was het antwoord: zingen!"

Toen Lauren op de middelbare school zat, was ze twee jaar uit de running vanwege een vervelend ziekteproces: een Cytomegalo-virusinfectie. "Je kunt het zien als een soort auto-immuunziekte. Op dat moment, tijdens mijn ziekteperiode kreeg ik een beeld van God. Terwijl ik op bed lag en niets kon doen, kreeg ik visioenen van reizen, tourbussen, concertpodia en interviews. God liet me letterlijk die beelden zien. Ik dacht: ben ik nu aan het ijlen, of is dit echt waar U me naartoe roept?," vertelt ze in een interview met de Amerikaanse radiozender Faith Radio.

'Waar ligt mijn zekerheid?'

In 2015 verscheen Laurens eerste album How can it be. Dat werd zo succesvol, dat Lauren moest wennen aan de aandacht die ze opeens kreeg. In 2018 volgde Look up child, waar het liedje You say deel van uitmaakte. Dit lied, dat ze schreef samen met Paul Mabury en Jason Ingram, ging over de identiteitscrisis waarin ze belandde vanwege haar onverwachtse succes in de muziek. "Als er van alle kanten aan mij getrokken wordt, en ik het succes ook zo weer kwijt kan raken, waar ligt dan mijn zekerheid? Waar ben ik in gegrond?,” zegt ze over dit lied.

You say I am loved when I can’t feel a thing
You say I am strong when I think I am weak
You say I am held when I am falling short
When I don’t belong,
oh you say that I am yours
And I believe, oh I believe
What you say of me
I believe
 

Inmiddels is Lauren één van de bekendste vrouwelijke christelijke artiesten. Zo won de zangeres maar liefst twee keer een Grammy Award en kreeg ze tweemaal een nominatie onder de noemer 'Beste hedendaagse christelijke album'. 

Lauren is op 12 mei te zien bij Melkweg in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie. Een voorpretje beleven? Dat kan! Neem nu een Eva-abonnement en ontvang Laurens cd!

Bekijk hier de videoclip van 'You Say'!