Eva Logo
12 maart 2019 in Geloof

Wie heeft de macht?

Je loopt over het strand en kijkt uit over de zee. Hoe helder het ook is, de overkant zal je nooit zien. De massa aan water lijkt soms wel eindeloos te zijn. In het bijbelstuk van vandaag gaat het over de macht van God. Hij die de eindeloze watermassa omvat in de kom van zijn hand.

Deze wereld is een grote chaos, dat zie je overal om je heen. Mensen met macht schreeuwen en dreigen. Het is soms beangstigend hoeveel macht sommige mensen lijken te hebben. “Voor het aangezicht van de God der goden zijn ze als niets,” zegt Hanneke naar aanleiding van Jesaja 40. “Dit profetische gedicht haalt elke claim onderuit van een aardse macht die de strijd voert met de hemelse macht van God.”

Diep ontzag

In de tijd van Jesaja was het ook een chaos. Maar midden in die chaos van menselijke macht noemt hij de Naam van God. Jesaja stelt felle vragen. Vragen die je dwingen om na te denken, te luisteren. Vragen die je dwingen tot een diep ontzag voor God.

Hanneke: “Ik hoop dat je een mens in je nabijheid hebt die grote woorden van God spreekt, uit een diep ontzag voor de allerhoogste Heer. Iemand die weet van de chaos en die je vertelt over de sterke handen van God.”

Hanneke spreekt in deze podcast een prachtig gebed uit. De podcast kun je hieronder beluisteren.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.