Eva Logo
16 april 2019 in Geloof

9 tips om Pasen te vieren

Het is bijna Pasen. Hier wat ideetjes om het Paasfeest te vieren – samen met je gezin, familie of vrienden.

1. Lees of bekijk naast het echte paasverhaal een verhaal dat de paasboodschap ook in zich heeft, maar minder expliciet of op een andere manier. Bijvoorbeeld het boek en de film van Narnia. Een leuk luisterboek op YouTube is De kunstenaar. 

2. Schrijf een brief aan Jezus. Deze las ik op een Amerikaanse blog. Mooi om je eigen gedachten eens op papier te zetten, met Jezus als focus. Wat zou je allemaal tegen Hem willen zeggen?

3. Vier het avondmaal als gezin of met vrienden. Vervang de wijn door druivensap en vier op Goede Vrijdag het avondmaal met elkaar. Gewoon aan tafel.

4. Laat Goede Vrijdag echt een andere avond zijn. Je kunt op die avond kaarsen aansteken en in soberheid doorbrengen. En zo in de stilte overdenken welke pijn Jezus heeft geleden en wat Hij heeft gedaan om het kwaad te overwinnen.

5. Zoek een stilteplek op en gebruik die plek om de tijd te nemen om iets uit de bijbel te lezen en met God te praten

6. Maak van Paaszondag echt een feest. Trek je vrolijke kleren aan, ga naar de kerk, dek de tafel uitgebreid. Zet vrolijke muziek op!

Vier het feest met mensen die misschien minder of nauwelijks in de kerk komen

7. Zeg bewust tegen elkaar: “Jezus is opgestaan.” Misschien klinkt het overbekend, en als je het hardop zegt, misschien juist heel bizar. Maar herinner je jezelf en anderen eraan dat dat de basis is van het geloof in Jezus.

8. Neem iemand mee naar de kerk. Vier het feest met mensen die misschien minder of nauwelijks in de kerk komen. Juist deze dag hoort iedereen erbij.

9. Werk  - als gezin - mee aan een Paas-evenement. Er is vast wel iets te doen in je woonplaats of kerk. Al sta je bij de deur, schenk je koffie, doe je kinderwerk of speel je mee in een stuk. Nóg mooier is als je dit weekend naar buiten treedt, en iets voor de buurt betekent.

Beeld: Nienke van Denderen

Waarom zou je vasten in de periode voor Pasen? Lees hier een artikel over vasten: en download onze veertigdagenkalender!