Eva Logo
Boerenbruiloft
30 april 2019 in Liefde & Relatie

Een bijzondere boerenbruiloft na 45 jaar huwelijk: 'Nou, vind maar eens zo’n vrouw'

Louis en Wilma zijn al 45 jaar getrouwd. Maar ze geven elkaar voor de tweede keer het jawoord, tijdens het jaarlijkse boerenbruilofstsfeest van Aalst. “Ik heb leren begrijpen dat ik moet luisteren naar haar.”

Louis en Wilma konden 45 jaar geleden niet wachten om met elkaar te trouwen. Binnen zes weken werd alles geregeld, en stapten ze in het huwelijksbootje. Maar Louis had Wilma nooit officieel ten huwelijk gevraagd. “Wilma hecht er waarde aan, dat je elkaar vraagt.”

Het 45-jarige huwelijk ging niet altijd van een leien dakje. Op een gegeven moment besloot het echtpaar er een therapeut bij te halen, om hun huwelijk te kunnen redden. Louis is een makkelijke prater, maar moest leren om te luisteren naar Wilma. “Ze zei: als je zeker weet dat je met me verder wilt, dan wil ik ook met jou verder. Nou, vind maar eens zo’n vrouw!’”

Toen Louis en Wilma hoorden over het boerenbruiloftsfeest in Aalst, grepen ze deze bijzondere gelegenheid aan om elkaar opnieuw het jawoord te kunnen geven. Wilma: “Voor mij voelt dat als een hernieuwing van de trouwbeloften. Want je moet dan toch weer een beetje laten zien dat je van elkaar houdt.”

In deze video zien we hoe Louis en Wilma zich voorbereiden op hun prachtige boerenbruiloft. Ook de kinderen en kleinkinderen mogen deze mooie dag meebeleven. Dochter Judith helpt haar moeder om te kleden. “Het is toch heel bijzonder dat we dit met de hele familie kunnen meebeleven!”

Bekijk hier de video!

Dit is een fragment uit het EO programma 'Van Harte' dat van januari tot en met mei 2018 te zien was. Het programma is gestopt, maar de programma-items krijgen een mooi plekje op de Eva website.

Marcus en Diana trouwen na 12,5 jaar huwelijk ook opnieuw: “Ik steun haar in haar beperkingen en zij mij in mijn beperkingen. Dan ben je samen toch wel één persoon.”