Eva Logo
Eerst Dit
8 april 2019 in Geloof

Gods gekwetste liefde

God geeft in de Bijbel soms bizarre opdrachten aan Zijn kinderen. Zo ook aan Hosea. God vraagt aan hem te trouwen met een hoer. En Hosea gehoorzaamt. Wat heeft deze geschiedenis ons te zeggen?

Gomer en Hosea ontvangen samen drie kinderen. Ze krijgen namen die je niet snel zou kiezen voor een klein, lief baby’tje: geen ontferming, geen volk. Hanneke: “Er klinkt iets van bitterheid in door, alsof Hosea dan al merkt wat er in zijn huwelijk gebeurt. Dat er geen trouw is en geen liefde.”

De pijn van God

“In de chaos van Hosea’s leven wordt zichtbaar wat er tussen God en zijn volk gaande is.” Israël vertrouwt niet op God. “Ze vertrouwen zich toe aan koningen met bloed aan hun handen. In ruil voor een stukje veiligheid, dat niet meer is dan lucht. Ze ‘hoereren’ met andere landen en volken. Zo valt de pijn van Hosea’s gekwetste hart, samen met de pijn van God.”

Herkenning

“Misschien herken je je in Hosea. Soms is het anders. Ben jij degene van wie de liefde bekoeld is. Ben jij het die vergeet dat God je Schepper is. Dat Hij het is die jou Zijn levensadem ingeblazen heeft en je liefheeft met een innige liefde.”

Herken je je in de laatste woorden? Luister dan de podcast hieronder, waarin Hanneke een prachtig gebed uitspreekt.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

 Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.