Eva Logo
Vriendinnenweekend
25 april 2019 in Geloof

‘Het woord ‘papa’ klonk heel vreemd uit mijn mond’

Ongeveer vier jaar geleden ging Marloes voor het eerst naar Eva’s Vriendinnenweekend. Daar werd ze diep geraakt door het zinnetje ‘Papa, hier ben ik’. “Ik stond met tranen in mijn ogen.”

Marloes: “Vriendinnen van mij waren al eerder bij een Vriendinnenweekend geweest. Zij zeiden dat ik ook eens mee moest gaan. Ik dacht altijd: ik wil mijn gezin niet achterlaten. Maar toen ik zag hoe mijn vriendinnen terugkwamen, dacht ik: dit wil ik gewoon niet missen.”

Papa, hier ben ik

“Ik denk dat het ongeveer vier jaar geleden is. Die zaterdagmiddag hadden we een bijeenkomst en Arie Rover was de spreker.

Op een gegeven moment zei Arie dat God onze Papa is. Ik had dat nog nooit zo bedacht en had het eigenlijk nooit echt tot me laten doordringen. Arie zei: ‘Doe je ogen dicht en bid tot God. Zeg ook: Papa, hier ben ik.’ Dus dat deed ik. 

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog een baby was. Ik heb geen contact met mijn vader en had eigenlijk nog nooit ‘papa’ gezegd. Opeens stond ik met tranen in mijn ogen. Het woord ‘papa’ klonk heel vreemd uit mijn mond. Ik dacht: Wauw, ik heb ook een Papa. Ik was helemaal warm van binnen en heel blij.”

Twee keer per jaar

“Sindsdien gaan we altijd met hetzelfde groepje vriendinnen naar het weekend. Als het aan mij zou liggen, vinden die vriendinnenweekenden twee keer per jaar plaats. Ik vind het zo waardevol dat ik met vriendinnen het geloof kan delen. 

Het zijn niet alleen mijn eigen vriendinnen met wie ik me verbonden voel. Heel die zaal zit vol vrouwen. We delen samen het geloof en vertrouwen allemaal op dezelfde God. Je voelt zoveel warmte in die zaal.”

Tijdens de lunch

“Het woordje ‘papa’ is nog onwennig voor me. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in mijn gebed nog steeds niet vaak gebruik. Laatst lunchte ik met mijn zoontje. Toen zei hij ineens: ‘De Here God is eigenlijk ook onze Vader en we mogen ook Vader tegen hem zeggen.’ Waarop ik zei: ‘We mogen ook Papa zeggen.’ Toen hebben we tijdens het bidden God ook papa genoemd.”

Lees ook: "We hebben hem een uur lang gereanimeerd, maar niets leek meer te baten." Leonie verloor in 2016 haar vader.