Eva Logo
Kinga Bán
26 april 2019 in Uit & thuis

Kinga Bán en haar kinderen maken cd: 'Wij. Samen!'

Veel mensen genieten al jaren van de prachtige stem van Kinga Bán. Maar ook haar drie kinderen zijn muzikaal. Daarom heeft Kinga samen met Ike (11), Liva (9) en Kene (7) een kinder-cd gemaakt. Wij. Samen! is een mooi album met ontroerende, maar ook stoere zelfgeschreven liedjes. Daarnaast bevat het album bestaande liederen die belangrijk zijn in het leven van Kinga Bán haar gezin.

 

“Een aantal jaren geleden heb ik met de kinderen een Moederdag-cd gemaakt voor mijn moeder en schoonmoeder. We hebben toen thuis – heel eenvoudig bij de piano – een aantal leuke liedjes gezongen en opgenomen. Bij de moeders viel dat cd’tje enorm in de smaak; ze vonden het ontzettend leuk! Toen zeiden mijn man Reinder en ik tegen elkaar: ‘Dit moeten we zeker nog een keer doen als de kinderen wat ouder zijn.’

En eigenlijk kwam dat moment vanzelf. We zijn met Roeland Smith (tekstschrijver) en de kinderen gaan schrijven over verschillende thema’s. Dat was gaaf om te doen. En toen we in de herfstvakantie van 2018 gingen opnemen was het eigenlijk zo mooi, dat we besloten het niet voor onszelf te houden, maar het ook met anderen te delen.”