Eva Logo
Eerst Dit
26 april 2019 in Geloof

Podcast: waar ontmoet jij God?

Terwijl jij dit artikel leest, is God er. Als je straks de podcast luistert, is God er. En als je vanavond gaat koken, is God er ook. God is er altijd bij. We voelen dat alleen niet altijd zo.

Jeanette: “In de kerk zoeken mensen God. De woorden, de ruimte en de tijd nodigen uit voor een ontmoeting met Hem. Er is een focusmoment.  Misschien heb jij thuis ook wel zo’n plek. Een stille kamer, een stoel, een plek voor het raam, waar jij je moment met God hebt.”

Onze Vader

“Jezus ging de bergen in om Zijn Vader te ontmoeten. De discipelen vroegen zich af wat Hij daar deed. ‘Leer ons bidden Heer,’ zeiden ze. En Jezus leerde hen het Onze Vader. In het Onze Vader zit maar een gebedsverzoek: Geef ons wat we vandaag nodig hebben. Bidden is niet alleen vragen, het is vooral samen zijn.

Vertel Hem wat je ziet en wat er in je omgaat. En nadat vertellen kan je in stilte samen zijn. Er is geen moment dat God er dan niet is. God wil bij ons wonen, bij de dingen van elke dag.”

Jeanette geeft in de podcast ook tips hoe je in je dagelijks leven bewust kan zijn van Gods aanwezigheid. Je kunt de podcast hieronder beluisteren.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.