Eva Logo
Eerst Dit podcast
5 april 2019 in Geloof

Zondigen zonder dat je het doorhebt

Het is redelijk frustrerend om te bedenken wat je in een week allemaal fout kan doen. In je woorden, daden en gedachten. Nog frustrerender is het om te bedenken dat je daarnaast misschien ook nog dingen verkeerd doet zonder dat je het doorhebt. Over dat laatste heeft Hanneke het in deze podcast.

Misschien heb je het ook weleens gehad. In een soort opwelling zei je iets onaardigs tegen een collega, vriendin of familielid. Jij had er verder niet bij stilgestaan, was het eigenlijk gelijk al weer vergeten. Maar weken later hoorde je dat het diegene tegen wie je het zei, veel pijn had gedaan.

Hanneke: “Hier gaat het over de dingen die wij niet eens zonden zouden noemen, maar eerder menselijke tekorten die iedereen wel kent. Toch kunnen die groter doorwerken in je ziel, dan je op het eerste gezicht zou denken.”

Achteloos gedrag

Onbedoeld kan je met achteloos gedrag iets stuk maken, iemand beschadigen en verwijderd raken van God. Ga niet achteloos om met je denken en je daden!

Denk er eens over na voor jezelf, hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je onbedoelde zonden. Zoek een plek waar je vergeving ontvangen mag. Elke week of elke dag opnieuw.”

Over dat onbedoelde zondigen gaat het ook in Leviticus 4. In deze podcast legt Hanneke uit wat we kunnen leren uit dit Bijbelgedeelte.
 

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB. 

Nog een mooie podcast van Hanneke horen? Klik dan hier.