Eva Logo
Podcast
31 mei 2019 in Podcasts

Eva's Kloosterretraite met Ron van der Spoel over Mara en Elim: podcast #2

Ron van der Spoel vertelde tijdens Eva's Kloosterretraite in 2019 over woestijnperiodes in ons leven, en over de zoektocht naar een oase van rust, vrede en liefde in die woestijn. Luister zijn tweede toespraak hier terug!

Tijdens Eva's Kloosterretraite stonden we speciaal stil bij twee plaatsen die het Joodse volk tegenkwam op hun weg naar het Beloofde Land: Mara en Elim. De tweede toespraak gaat wederom over Mara.

Mara

Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door de woestijn zonder water te vinden. Toen kwamen ze in Mara. Het water van Mara konden ze echter niet drinken, zo bitter was het; vandaar ook dat die plaats Mara heet. (Exodus 15: 22,23)

Johannes 15

In deze podcast vertelt Ron van der Spoel over een Mara-periode in jouw leven met God. Een periode waarin je niets merkt, voelt of ziet van God. Je bidt, maar er gebeurt niks. Je luistert, maar je hoort niets. Ron vertelt aan de hand van Johannes 15, hoe God ons wilt opbinden en snoeien om sterker uit ons Mara te komen. 

Luister hier ook de eerste podcast