Eva Logo
Genieten
26 mei 2019 in Geloof

Tel elke grijze haar: 9 dingen waar je nú van moet genieten

Columniste Maria van Beelen maakte een rijtje van alle dingen waar je vandaag meteen van moet genieten!

Geniet vandaag, herhaal 't morgen

  • Van je schoonhei. Misschien zie je nu alleen maar wat er beter kan en tel je elke rimpel en elke grijze haar. Maar geniet ervan, kijk je later terug dan denk je vast: ‘wat was ik eigenlijk mooi.’
  • Dat je kunt wandelen, fietsen, hardlopen, sporten en alles wat maar met beweging te maken heeft. Als je ouder en krakkemikkiger wordt, mis je die wandelingen. 
  • Het alledaagse. Geluk zit ‘m niet in een groot huis en een dito tuin. Vind het geluk weer terug in het alledaagse. De zon op je gezicht, een zomerbriesje. Deze dingen blijven. 
  • Tijd doorbrengen met je gezin. Oh, wat kan het gezinsleven soms druk zijn. Helemaal als je het moet combineren met je werk. Maar weet je, de meeste mensen hebben spijt dat ze zoveel hebben gewerkt, dat hun gezinstijd sneuvelde. Geniet van de kostbare momenten dat je met elkaar bent. 
  • Je vrienden. Vriendschappen zijn zo belangrijk maar kunnen ook zo snel versloffen. App daarom nu die kostbare vriendin en ga snel weer samen koffie/wijn drinken. 
  • Concerten. Probeer zoveel mogelijk naar concerten te gaan van je favoriete muzikanten. Later kan dit misschien niet meer en verlang je dat het vaker had gedaan. 
  • Met je kinderen spelen (als je die hebt). Ja, het is nu misschien retedruk, maar er komt een moment dat je kinderen je liever kwijt zijn dan rijk. Dan kun je nu maar beter genieten van die mollige armpjes om je heen. En van het feit dat ze nu nog overal met je mee naartoe willen…

App die kostbare vriendin en ga snel weer samen koffie/wijn drinken

  • Je talenten laten zien aan anderen. Je talenten begraven, de Bijbel spreekt erover, is zonde in de letterlijke zin van het woord. Blijf niet twijfelen, ontwikkel je talent, praat er met God en met anderen over, maar ga wat doen met datgene wat God je heeft gegeven. Nu is de tijd!
  • Reizen. Als je de kans krijgt: ga! Later met kinderen is het logistiek gezien wat lastiger, wéér later, als je kinderen ouder zijn, kun je het ervan nemen voordat er misschien kwaaltjes opspelen, dus go! 

Een bosje genieten: bekijk hier een paar leuke tips voor de mooiste boeketten zodat je niet alleen buiten maar ook binnen heerlijk kunt genieten van de mooiste bloemen!