Eva Logo
31 mei 2019 in Lijf & leven

Uitvaart van Rachel Held Evans live te volgen via haar website

Op zaterdagavond 1 juni is de uitvaart van Rachel Held Evans live te volgen via haar website, liet Rachels man Dan weten. "Ik wil dat iedereen die behoefte heeft aan troost, hier de kans voor heeft."

Schrijfster en spreekster Rachel Held Evans overleed op zaterdag 4 mei op 37-jarige leeftijd. De oorzaak was een ernstig allergische reactie op antibiotica, die haar hersenen aantastte. Op donderdagochtend verslechterde haar toestand, en op zaterdagochtend overleed Rachel. 

"Deze maand stond voor mij en mijn familie volledig in het teken van rouw," schrijft Rachels echtgenoot Dan op haar website. "Ik hoop dat ik na Rachels begrafenis, na dit laatste officiële afscheid, mijn verbrijzelde toekomstbeeld bij elkaar kan rapen."

Hoop

"Maar ik heb hoop. (...) Het is een hoop die opduikt elke keer als ik me herinner dat ik nog steeds kan lachen om slechte grappen, nog steeds een vriend van mijn vrienden ben, nog steeds van mijn kinderen hou. Het is geen hoop die vereist dat het leven gaat hoe ik wil. Het is geen hoop waar ik op moet wachten. Het is een hoop die vreugde schept in alle dingen die nog goed zijn. Het is een hoop die ik van Rachel heb geleerd."

"Rachel maakte me beter dan ik was voordat ik haar ontmoette. Ze verliet de wereld beter dan hoe ze hem betrad. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn."

De begrafenis is op zaterdagavond 20.00 uur Nederlandse tijd te volgen via deze link