Eva Logo
Eerst Dit
12 mei 2019 in Geloof

Wat is de bron van jouw vreugde?

Jeannette gaf les in Afrika aan een school voor maatschappelijk werkers. Op een dag werd haar een vraag gesteld. Een opvallende vraag die aansluit bij de podcast van deze week.

“Hoe komt het dat jouw man het verdraagt dat je met andere mannen naar bed gaat?”, vroegen de leerlingen aan Jeannette. Jeannette was stomverbaasd. Hoe kwamen ze erbij dat ze met andere mannen zou slapen?

De redenering van de leerlingen was verbazingwekkend logisch. “Nou in alle films met blanke acteurs hebben mensen seks met elkaar, zodra ze gevoelens voor elkaar krijgen. Ze lijken nooit bang te zijn voor de consequenties.”

Jeannette: “Is dat jullie weleens opgevallen? Mij sindsdien in ieder geval wel, ergerniswekkend. Alsof lust een ziekte is die je instant letterlijk plat legt.

In Hooglied, wat zindert van verlangen, gaat het zo niet. De geliefden zoeken elkaar, vinden en verliezen elkaar weer. Ze putten zich uit in woorden van bewondering. Alles wat de wereld mooi maakt zien ze terug in hun geliefde.”

Je intiemste zelf
“De jongen in Hooglied noemt het meisje op een gegeven moment ‘mijn bruid’. Maar ze is niet easy to get. Ze is een gesloten hof en een verzegelde bron. Haar intiemste zelf is niet publiek toegankelijk.

Dat meisje en haar hoof, dat integreert mij. Wat is mijn hof? Mijn alle diepste zelf? Wat is de bron van mijn leven, vreugde en creativiteit? Van waaruit bloei ik en draag ik vrucht? En voor wie doe ik open?”

Jeannette haalt in deze podcast nog veel meer interessante en inspirerende dingen uit Hooglied 4. Je kunt de podcast hieronder beluisteren.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.