Eva Logo
foto's
23 mei 2019 in Uit & thuis

Wauw! Israëlische vrouwen gefotografeerd in Bijbelse taferelen

Herken jij welke Bijbelse vrouwen worden afgebeeld op de foto’s? Fotografe Dikla Laor portretteert Israëlische vrouwen in een Bijbelse setting. Het resultaat is schilderachtig.

Dikla woont in de Golanhoogten aan de grens van Israël. Ze gebruikt deze prachtige omgeving in haar fotografie waardoor de beelden eruit zien als schilderijen. De uitgebeelde taferelen komen allemaal uit de Bijbel. Zo kom je onder andere foto’s tegen van de dochter van de farao, Esther en Rachab. Allemaal krachtige, sterke vrouwen met hun eigen verhaal. Al deze foto’s zijn na zes jaar werk gebundeld in een boek: Women in the Bible on the Golan Landscape. 41 foto’s zijn in het boek te vinden en dus 41 Bijbelverhalen.

BatSheva, Esther

“Met dit project kan ik de Bijbelverhalen opnieuw vertellen. Vandaag de dag, vanuit mijn eigen oogpunt, door de camera,” zegt Dikla, “Dit zijn Israëlische vrouwen in al hun diversiteit en uniciteit.” 

'De krassen en blauwe plekken naderhand, zijn het allemaal waard'

Dikla portretteert de vrouwen op een sterke en positieve manier. Dit haalt ze soms uit de Bijbelteksten zelf, maar soms neemt ze haar artistieke vrijheid en portretteert ze zelfs vrouwen die als slecht worden gezien door de Bijbel als sterke, onafhankelijke vrouwen. Ze kijkt door de tekst heen. “De meest uitdagende shoots zijn die met dieren. Ik heb altijd een paar krassen en blauwe plekken naderhand, maar het is het allemaal waard.” 

Rachel en Leah, Rebecca

Dikla’s boek ‘Women in the Bible on the Golan Landscape’ is te koop op haar website. https://en.diklaphotography.co.il/

Lees ook: Doe de test: welke Bijbelse vrouw ben jij?