Eva Logo
Ron van der spoel
12 juni 2019 in Podcasts

Eva's Kloosterretraite met Ron van der spoel: podcast #4

Ron van der Spoel vertelde tijdens Eva's Kloosterretraite in 2019 over woestijnperiodes in ons leven, en over de zoektocht naar een oase van rust, vrede en liefde in die woestijn. Luister zijn vierde toespraak hier terug!

Tijdens Eva's Kloosterretraite stonden we speciaal stil bij twee plaatsen die het Joodse volk tegenkwam op hun weg naar het Beloofde Land: Mara en Elim. De vierde, en laatste toespraak, gaat over Elim. Heb je de andere podcasts gemist? Luister ook de eerste, tweede en derde toepsraak van Ron van der Spoel terug.

Elim

Hierna kwamen ze in Elim, een plaats met twaalf waterbronnen en zeventig dadelpalmen. Daar sloegen ze bij het water hun tenten op. (Exodus 15: 27)

Elim staat voor ‘Verwennerij’. Na het dorstige Mara kwamen de Israëlieten bij Elim waar ze in alle rust konden genieten van de waterbronnen en de dadelpalmen. Een plek om bij God thuis te komen en je onbezorgd door Hem te laten helen en genezen. Kun jij de omstandigheden loslaten en je bij jezelf en God thuis voelen? En kun je ook juist naar de omstandigheden kijken en zien hoe God voor je zorgt en genieten van wat Hij jou te bieden heeft?

In deze podcast roept Ron van der Spoel ons op om ons hart te laten spreken: "Doe eens gek voor Jezus! Hij deed het ook voor jou."

Luister de podcast

Is de Soundcloud-player niet zichtbaar? Klik hier om Soundcloud te openen.

Lees ook het interview met Ron van der Spoel door zijn dochter Judith: ‘Vrouwen kennen de weg naar hun gevoel beter’.