Eva Logo
Muzikale theatervoorstelling
21 juni 2019 in Uit & thuis

Eva’s muzikale theatervoorstelling: Amazing Grace

Beleef de speciaal voor Eva gemaakte muzikale theatervoorstelling Amazing Grace. Gescheiden door een periode van honderd jaar, komen twee verhalen tot leven, waarin de zoektocht naar vrijheid centraal staat.

Zoektocht naar vrijheid

In 1856 ontmoeten we de twee zusjes Betty en Abigail en de zelfstandige Pryia op een Surinaamse plantage waar ze als slaven wonen en werken. De vrouwen geven ieder op hun eigen manier invulling aan het verlangen naar vrijheid. Waar de een klaarstaat om te vluchten, vindt de ander rust door innerlijke vrijheid. 

Ga mee op reis en beleef dit verhaal over liefde, twijfel, moed en hoop

Honderd jaar eerder, in 1748, maken we kennis met de schrijver van het christelijke vrijheidslied Amazing Grace; John Newton en zijn vrouw Polly. Kapitein John Newton leidt een onstuimig en weerbarstig leven. Polly daarentegen vindt haar vrijheid in de traditie van de kerk. Als John op een van zijn reizen oog in oog komt te staan met de dood, verandert zijn leven, maar ook dat van Polly, voorgoed. Het ultieme lied van vrijheid, Amazing Grace, dat hij naar aanleiding van deze gebeurtenis schrijft, wordt tot op de dag van vandaag door christenen over de hele wereld gezongen.

Eindelijk thuis

Amazing Graceis een voorstelling die je meeneemt naar de universele drang om vrij te zijn. En over de verschillende wegen die daar naartoe kunnen leiden met de hoop en geloofswetenschap dat je ‘eindelijk thuis’ mag komen.

Ga mee op reis en beleef dit verhaal over liefde, twijfel, moed en hoop door de ogen van ‘verloren, oudste zoons en dochters’.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 7 november 2019
Waar: hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
Tijden: inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 20.00 uur (eindtijd ± 22.00 uur)
Met: Pearl Jozefzoon, Anne Appelo, Victoria Cooper, Ben Ketting, Jonathan Vroege, Jeannette Coppoolse en Seth van Bergeijk.
Presentatie: Minella van Bergeijk
Voor wie? Voor het hele gezin, vanaf 12 jaar 

Prijs: € 24,50 (EO-Leden). Wanneer jij Eva-abonnee bent, krijg je € 5,00 korting en betaal je dus maar € 19,50! Ben je nog geen lid bij Eva en wil je dit wel worden? Kruis dit dan aan in het aanmeldingsformulier, en ontvang alsnog de korting voor de muzikale theatervoorstelling.  

EO-lid: deze voorstelling is voor EO-leden en/of Eva-abonnees. 

Reserveren

Bestel hier je tickets.

Wil je meer weten? Ga naar de homepagina van de muzikale voorstelling