Eva Logo
24 juni 2019 in Uit & thuis

Met deze versiering kan jouw feestje niet meer stuk

Bloemen, ballonnen en een vrolijke versierde tafel: meer heb je niet nodig om een feest te maken van jouw huis of tuin. Dus, zin in een feestje? Organiseer je eigen pop-up party.

Bloemenkrans

Dit heb je nodig: 

•Klosje ijzerdraad
•Bloemistentape (Caoutchouc)
•Feestelijke bloemen (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de krans en van de bloemen)
•Smalle korte ijzerdraadjes

Werkwijze

  1. Neem de maat op van het hoofd waar de krans voor bedoeld is. Dat doe je door het ijzerdraad er even omheen te slaan. Knip deze lengte twee keer. Wikkel de twee ijzerdraden in elkaar tot een steviger draad. Meet niet te strak, want er komen nog steeltjes tussen. 
  2. Omwikkel daarna de hele ijzerdraad in met bloemistentape. Knip de bloemen: zorg dat de bloemensteeltjes een lengte hebben van 1 cm. 
  3. Met de smalle ijzerdraadjes maak je de steeltjes langer zodat je ze in de krans kunt draaien. Je maakt een lusje met het ijzerdraadje, waarbij een kant langer is en de andere kant net zolang als het steeltje. Knijp dit een beetje vast, en dan draai je het lange stuk draad om het steeltje, zodat het stevig om het steeltje zit en je deze niet makkelijk los kunt trekken. 
  4. Vervolgens draai je ze in je krans. Wissel wat grotere bloemen af met wat kleinere en af en toe een beetje groen blad ertussen is ook leuk!

TIP

Houd rekening met de houdbaarheid van de bloemen. Duurt het nog even voor je de krans gaat gebruiken maar heb je hem al af? Leg hem dan in de koelkast, dan blijft hij langer goed! 

Feest

Ballonnenboog

Dit heb je nodig:

•Touw
•Ballonnen
•Ballonnenpomp
•Metalenbuis (buigbaar)
•Parasolvoet

Werkwijze

  1. Zorg voor een flinke hoeveelheid ballonnen. Het aantal hangt volledig af van de grootte van de boog. Voor deze shootgebruikten we ongeveer 120 ballonnen. Blaas de ballonnen op met een ballonnenpomp, dat scheelt je een hoop werk en vooral veel lucht! 
  2. Nadat de ballonnen allemaal zijn opgeblazen verbind je de ballonnen zo strak mogelijk aan het touw, zodat je een lange sliert ballonnen krijgt. De sliert bevestig je aan de stang, zodat de ballonnen mooi vallen. 
  3. Voor extra feestelijkheid kan je wat groene bladeren toevoegen. Om de boog staande te houden kan je gebruik maken van een parasolvoet, maar andere objecten zijn ook mogelijk, als het maar stabiliteit geeft. Geen stang beschikbaar? Met spijkertjes in de muur kun je de sliert ballonnen ook bevestigen.
Feest
Feest

IJsblokjes

Verwerk mooie (eetbare) bloemen in de ijsblokjes. Staat een stuk feestelijker dan kale klontjes! Pas wel op dat de bloemen niet giftig zijn. Vaak zijn boeketbloemen ook bespoten.

 

Feest
Feest
Feest

Op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen en evenementen? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Lees ook: 12 manieren om een feestje te vieren