Eva Logo
nieuwe vriendin
11 juni 2019 in Liefde & Relatie

‘Onverwachts had ik er een vriendin bij’

In 2016 ging Reina met een vriendengroep, waar ze eigenlijk niet bij hoorde, naar Eva’s Vriendinnenweekend. Daar leerde ze Miranda kennen. “Ik zie Miranda als een cadeautje van God.”

Reina: “Andrea, een goede vriendin van mij, ging samen met haar vriendinnengroepje naar Eva’s Vriendinnenweekend. Andrea pushte mij om ook mee te gaan. Het was totaal uit mijn comfortzone om weg te gaan met een groep mensen die ik niet echt kende. Uiteindelijk ben ik toch meegegaan. Want buiten je comfortzone gebeuren vaak de mooiste dingen.

Hoewel ik niet bij het vriendinnengroepje hoorde, heb ik me geen moment buitengesloten gevoeld. Ik had voor het vriendinnenweekend bij een Bijbelstudie al kennis gemaakt met de andere meiden. Vanaf het begin heb ik me welkom gevoeld. Dat kwam onder andere door Miranda, een van de vrouwen uit de groep. Met haar had ik gelijk een klik.”

‘Ze ging door een burn-out heen en die heb ik ook gehad’

“Tijdens dat Eva-weekend moesten we een brief schrijven aan een van je vriendinnen. We hadden namen getrokken. Iemand anders schreef een brief voor Miranda. In die brief zaten heel veel dingen die ik herkende. Miranda ging op dat moment door een burn-out heen en die heb ik ook gehad. Ik herkende mezelf ook in haar karakter.

Het Eva-weekend is de basis geweest van onze vriendschap. Na het Eva-weekend is Miranda een keer komen koffiedrinken. Op een gegeven moment kwam ter sprake dat Miranda heel graag een keer naar Afrika zou willen. Ik doe veel voor vrijwilligerswerk in Uganda. En ik heb gewoon gevraagd of ze met me mee wilde.”

Een bevestiging

“Als je mij kent, weet je dat deze vraag nog meer uit mijn comfortzone was dan het Vriendinnenweekend. Ik speel graag op safe bij vriendinnen en Miranda ook. We hebben in het verleden beiden een knauw gehad door dierbare vriendschappen die vanuit het niets beëindigd werden. 

Dus dat ik zomaar durfde te vragen of ze mee ging naar Uganda en dat ze daar ook nog ‘ja’ op zei, was wel heel bijzonder. Zo’n reis kan je vriendschap maken of breken. Bij ons was het een bevestiging dat we echt vriendinnen zijn.”

'Bij haar kan ik ongegeneerd mezelf zijn'

“Als je alle twee in de dertig bent, zijn de meeste vriendschappen al gevestigd. Ik ben dankbaar dat ik nog zo’n waardevolle vriendschap mocht vinden. Ik kan bij Miranda ongegeneerd mezelf zijn. Ik kom bij haar niet alleen met het mooie, maar juist ook met mijn onzekerheden en twijfels.

We zijn alle twee teleurgesteld in vriendschappen, maar bij ons werkt dat uiteindelijk ten positieve. We hebben er veel met elkaar over gepraat. Zo is het ook bij onze burn-out. Een burn-out is niet uit te leggen als je dat niet zelf mee hebt gemaakt. We snappen elkaar en kunnen er echt over praten. Ik zie Miranda als een cadeautje van God. Ik ben blij dat ik zo’n leuk mens mijn vriendin mag noemen.”

Lees ook: 'Wij waren duo penotti'