Eva Logo
Eerst Dit
2 juni 2019 in Geloof

Tien dagen non-stop bidden

Baby’s hebben vaak een grappige invloed op mensen. Wanneer we met een baby communiceren gaan we op een hele hoge toon praten, gekke bekken trekken en vreemde geluiden maken. Een van de favoriete spelletjes daarbij is ‘Kiekeboe’. Je doet je handen voor je ogen, roept ‘kiekeboe!’ en haalt je handen weer van je gezicht. Dat spelletje, hoe raar dat ook klinkt, heeft alles te maken met Hemelvaart.

Jeanette: “Kiekeboe is meer dan een spelletje. Je helpt het kind begrijpen: ik ben er wel, ook als je me even niet ziet. Elke keer kom ik terug.
 

Jezus is in het Bijbelgedeelte dat we lazen (Handelingen 1: 9-14) ineens uit zicht, alhoewel niet helemaal ineens. In de 40-dagen tussen zijn opstanding en hemelvaart verschijnt Jezus als mens, telkens onverwacht, aan zijn discipelen en is dan ook plotseling weer weg. Alsof Hij hen laat wennen aan een tijd dat Hij dichtbij hen zal zijn, ook al is Hij niet meer tastbaar voor hen.”
 

Tien dagen

Na de hemelvaart van Jezus moeten de discipelen eerst naar Jeruzalem om daar te wachten. “Tien dagen wijden ze zich vurig en eensgezind aan gebed. De discipelen, een aantal vrouwen en de broers van Jezus. Wat deden ze die tien dagen? Ze hebben vast gegeten en geslapen en gepraat. 
 

Ik stel me voor dat ze hebben gepraat over wat ze gezien hadden. Wat Jezus ook al weer gezegd had. De een weet dit nog, de ander herinnert zich dat. Misschien is daar wel het begin gemaakt voor het schrijven van de evangeliën. Bij alles wat ze deden betrokken ze de Vader in gebed. Zoals ze Jezus dat hadden zien doen in de omgang met de Vader.
 

Wat is bidden voor jou? Denk eens aan plekje, een tijd. Bepaalde dingen die je doet om op God gericht te zijn.”
 

In deze podcast deelt Jeannette ook dingen uit haar eigen leven en gaat ze verder in op Handelingen 1. Je kunt de podcast hieronder beluisteren.
 

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud.​​​​​​​

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.