Eva Logo
ongeneeslijk ziek
17 juli 2019 in Lijf & leven

Geke was ongeneeslijk ziek

Geke krijgt kanker, maar ondanks slechte berichten, blijft ze vertrouwen op God en hopen op een wonder. "Hoewel ik gelijk in stadium vier terechtkwam en er minstens twaalf uitzaaiingen waren, heb ik nooit geloofd dat ik hieraan zou komen te overlijden."

Wat we ook meemaken in ons leven, God heeft het laatste woord. Boven situaties of wat mensen ook zeggen. Hij zegt wie we zijn. Samen met Hem mogen we door het water. We zijn begraven met Hem en staan samen met Hem weer op. Misschien lijkt het alsof de golven op ons afkomen, ze zullen ons nooit overspoelen. Dat heeft Geke heel duidelijk ervaren.

Je leven gaat veranderen

“Eind december 2016 voelde ik dat God tegen mij zei: ‘houd een half jaar lang bij wat Ik je meegeef, want je leven gaat veranderen.’ Precies een half jaar later kreeg ik de diagnose kanker te horen.”

“Een operatie volgde snel en toen ik daaruit bijkwam, hoorde ik opnieuw Zijn stem: ‘schrik niet en blijf erin staan.’ Die twee zinnen zijn mijn houvast geweest voor de afgelopen twee jaar. “

Stadium vier

“Hoewel ik gelijk in stadium vier terechtkwam en er minstens twaalf uitzaaiingen waren, heb ik nooit geloofd dat ik hieraan zou komen te overlijden. We bleven ons uitstrekken naar het wonder van de Genezer.“

Ongeneeslijk ziek

“Mijn man Henk en ik bleven wachten. En tijdens het wachten zong mijn hart voor Jezus. Zelfs toen de dokters mij in november 2018 vertelden dat ze niets meer voor mij konden doen, hield ik vast aan wat Hij tegen mij had gezegd. Ook hield ik vast aan alle Bijbelteksten die ik in gebed had ontvangen en waarin over genezing werd gesproken.”

‘Sometimes miracles take time. While I wait, I will worship Your name.’

“Twee dagen na de fotoshoot voor Eva hoorden Henk en ik dat ik van ongeneeslijk ziek naar behandelbaar ben verklaard. De dokters hadden dit totaal niet verwacht. En nu zing ik opnieuw voor Hem. Mijn hart kan zich niet meer stilhouden en al zingend strek ik me uit naar wat Hij ons heeft beloofd: het leven!"

Oproep tot gebed

Dit artikel verscheen eerder in Eva 3 2019. Op 18 juli 2019 kregen we het volgende bericht van Geke:

"Het artikel in Eva eindigt met dat er weer een behandeltraject is. Dat leek de laatste maanden ineens weg te zijn, maar had er meer mee te maken dat ik was moegestreden na jaren van ziek zijn. Toch werd ik niet opgehaald en kwam de kracht terug om er weer geloof in te krijgen. Volgende week start ik dan ook met een chemotraject. Een traject waar de arts heel positief in staat. Ze was zelfs erg blij dat ik terugkwam naar het ziekenhuis, omdat ze er nog zo veel potentie inziet."

Geke vindt het erg fijn als jullie voor haar willen bidden!

Dit artikel verscheen eerder in ons magazine (Eva 3, 2019). Een gratis proefnummer ontvangen vol prachtige verhalen? Klik hier!

Lees ook: 'De ziekte van mijn man veranderde ons huwelijk'