Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
27 juli 2019 in Geloof

Vacature: Hoofdredacteur Eva

Een tijdje geleden kondigde Minella haar vertrek aan. Daarom is de EO op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur voor Eva. Maak jij vanuit een christelijke overtuiging het verschil voor vrouwen in Nederland?

-Fulltime: 36 uur per week-

Als hoofdredacteur geef je leiding aan EVA, hét christelijke vrouwenplatform dat vrouwen inspireert om vanuit Bijbels perspectief het verschil te maken in het leven van alledag. Onder het motto ‘lichter leven’ geef je richting aan het crossmediale domein van EVA: het magazine, diverse evenementen, de website van EVA en social mediakanalen als Instagram en Facebook. Samen met een team van enthousiaste vrouwen die als senior, redacteur of producer elk op hun deelgebied specialist zijn, maak je verschil door christelijke én (nog) niet gelovige vrouwen uit te dagen hun unieke positie in te nemen. EVA heeft tot doel vrouwen te inspireren om God te zoeken en te ervaren wat een levende relatie met Hem in hun leven kan betekenen. Dit doen we door een mix van geloofsopbouwende, informerende en verstrooiende activiteiten voor vrouwen te realiseren en agenderen.

Functie en werkzaamheden

 • Je geeft leiding aan het team dat verantwoordelijk is voor het concept EVA: blad, online community, events, socials.
 • Je leidt de redactievergaderingen en bepaalt i.s.m. het team onderwerpen voor definitieve inhoud en vormgeving van magazine, crossmediale uitingen en events.
 • Vanuit deze rol sta je ook in directe verbinding met het merk eo.nl dat vanuit de diverse EO-communities, waaronder EVA, wordt geladen.
 • Je denkt actief mee over de manier waarop je vanuit EVA dit moedermerk kunt laden en komt voor realisatie van dit doel met creatieve ideeën en praktische input.   
 • Je bent verantwoordelijk voor jaarlijkse innovatie van de bladformule. Hierin werk je intensief samen met seniors en team. Je kunt collega’s binnen en buiten de EVA-redactie voor je ideeën enthousiasmeren en meekrijgen.
 • Je stimuleert ontwikkeling van de medewerkers door hierover regelmatig met hen in gesprek te gaan en te zorgen voor uitdagende takenpakketten met duidelijk omschreven doelen.
 • Je bent in staat zelf artikelen, o.a. editorials, te schrijven voor het magazine.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de atomisatie van de diverse content-stromen: online, events en blad. Je ontwikkelt hiertoe i.s.m. het management een strategie met heldere doelen en targets die je in staat stelt i.s.m de per deelterrein verantwoordelijke medewerkers gedurende het jaar aan de impact van het merk te bouwen, groei te monitoren en verder uit te bouwen.
 • Je coördineert met de content-redacteuren de toepassingen vanuit EVA voor EO-Hero/ seizoensprojecten.  
 • Je bent agendasettend op de (theologische) koers van het nieuwe jaarthema voor EVA.
 • Je bent het gezicht van EVA richting doelgroep en buitenwereld, je presenteert de EVA-evenementen. 
 • Je bent een sterke netwerker die breed binnen ons bedrijf contacten onderhoudt en weet welke content EO-breed gedurende het jaar wordt uitgeserveerd. Vanuit deze contentkalender maak je naast eigen input de vertaling naar distributie van voor EVA-vrouwen relevante content.
 • Je zet in op deelname van EVA aan EO overkoepelende projecten.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring in het leidinggeven en beschikt over het vermogen om je stijl van leidinggeven en coachen aan te passen aan verschillende medewerkers en situaties, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 • Je bent breed inzetbaar en weet op creatieve en passende wijze in te spelen op wat binnen de doelgroep(en) leeft waar je verantwoordelijk voor bent.
 • Je stelt hoge eisen aan kwaliteit van de producten, bent in staat om conceptueel te denken en actief gericht op het behalen van resultaten en doelstellingen. 
 • Je bent een overtuigd christen, meelevend met de kerk of gemeente waartoe je behoort en staat van harte achter de doelstelling van de EO: God’s Liefde, voorzien van maximale impact, delen met zoveel mogelijk mensen.
 • Gezien de samenstelling van de doelgroep (vrouwen) en de daarbij behorende werkzaamheden zoeken we voor deze functie een vrouw.

De EO

De EO is een eigentijds mediabedrijf dat onderdeel uitmaakt van het publieke bestel. Daar maken we content voor verschillende doelgroepen en laten we een eigen christelijk geluid horen. De boodschap van Jezus zet ons in beweging, verbindt en drijft ons om ons werk bij de Evangelische Omroep te doen. Verhalen vertellen is ons vak. Hoopvolle verhalen die laten zien hoe we in liefde met elkaar kunnen leven. Verhalen die gaan over geloven, maar ook over belangrijke thema’s in het publieke debat. Samen met ongeveer 370 professionals werken we vanuit een gedeelde missie, in een inspirerend en innovatief werkklimaat met een laagdrempelige bedrijfscultuur.

Arbeidsvoorwaarden

Deze functie is ingedeeld in salarisklasse J van de CAO Omroeppersoneel. Afhankelijk van je ervaring ligt dit tussen € 3.629,- en € 5.874,- op basis van een 36-urige werkweek. Voor meer informatie over vakantiedagen, decemberuitkering etc. Bekijk hier de arbeidsvoorwaarden van de EO.

Solliciteren

Tot 18 augustus a.s. kun je online solliciteren op deze baan. Wil je meer informatie, neem dan tot eind juli gerust contact op met Clarinda Treuren (P&O-Adviseur) via 06-31653072.