Eva Logo
Griëtte Vonck hoofdredacteur Eva
19 september 2019 in Uit & thuis

Griëtte Vonck wordt Eva’s nieuwe hoofdredacteur

Eva heeft een nieuwe hoofdredacteur: Griëtte Vonck (39). Griëtte volgt per 1 december Minella van Bergeijk op, die directeur wordt bij ontwikkelingsorganisatie Tear. Griëtte: “Ik zie graag mensen tot bloei komen doordat ze zichzelf, de ander en God beter leren kennen. Ik geloof dat er dan veel gaat gebeuren.”

Griëtte Vonck werkte de afgelopen jaren voor het Leger des Heils Midden-Nederland als Manager Communicatie. Daarnaast is ze gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Houten. In 2017 gaf ze samen met Christine Langeraar het boek Hemelse Huizen uit. Daarin wordt het gezin benaderd als oefen- en bloeiplaats voor een levend geloof. Griëtte: “Ik vind het belangrijk om ook de gebrokenheid waarin we leven te laten staan. Het leven is niet maakbaar. Dat omarmen geeft ruimte voor bloei.”

Griëtte Vonck: 'Het leven is niet maakbaar'

Het thema van Eva, Licht leven, spreekt haar bijzonder aan: “Ik geloof dat als je eerlijk bent over de realiteit van je leven, en van daaruit je plek inneemt in deze wereld, je echt licht leert te leven. Ik zie daar zowel bij het Leger des Heils, als in de gemeenteraad, prachtige voorbeelden van.”

Griëtte was niet nadrukkelijk op zoek naar een volgende stap. Toch zag ze het hoofdredacteurschap van Eva als een kans die ze met beide handen wil aangrijpen: “Ik zie graag mensen tot bloei komen doordat ze zichzelf, de ander en God beter leren kennen. Ik geloof dat er dan veel gaat gebeuren.”

Twee jaar geleden schreef Griëtte voor Eva een column over 'een hemelse vakantie'. Benieuwd? Lees 'm hier.