Eva Logo
Dream or Donate
5 september 2019 in Lijf & leven

Joyce: ‘Ik ben duizenden euro’s voor mijn MS-behandeling mogelijk kwijt’

Een dure behandeling tegen MS geeft Joyce hoop om weer leuke dingen met haar kinderen te kunnen doen. Ze start en crowdfundingsactie op de website van Dream or Donate en heeft al 10.300 euro bij elkaar gespaard als de site opeens offline is. “Nu moeten we weer helemaal opnieuw beginnen.”

MS

Joyce heeft een progressieve vorm van MS, waardoor ze weinig kan ondernemen met haar kinderen. Begin augustus vertelde Joyce in een Eva-interview: “Nu de kinderen zomervakantie hebben en mijn man Sjouke nog niet, zitten ze eigenlijk de hele dag thuis. Ik zou met de elektrische bakfiets naar de speeltuin kunnen gaan, maar ik ben bang dat er iets misgaat. Als de jongste de benen neemt, kan ik er niet achteraan.”

Een behandeling van 60.000 euro

Joyce wil graag weer meer met haar kinderen kunnen doen, dus een behandeling in Rusland biedt hoop. Deze stamcelbehandeling heeft een slagingskans van 85 tot 96 procent, maar dat kost wel wat: 60.000 euro. Omdat Joyce en haar man dit niet zomaar kunnen ophoesten, starten ze een crowdfundingsactie op de website van Dream or Donate.

‘Ik vind het ook vreselijk voor alle mensen die mij een warm hart toe hebben willen dragen door een donatie te doen’

Gehackt

Volgens de eigenaar van Dream or Donate, Robert-Jan Mastenbroek, is de website gehackt en werd hij al maandenlang afgeperst waardoor hij het platform wel moest sluiten. Wat de feiten zijn blijft onduidelijk. “Tegen ons heeft hij gezegd dat het geld weg is,” vertelt Joyce tegen Linda Nieuws.

Terugbetalen

Het AD meldt dat Dream or Donate-oprichter Robert-Jan aan het terugbetalen is. De eerste 25.000 euro zijn inmiddels overgemaakt naar een advocatenkantoor, dat voor een aantal gedupeerden optreedt. Het kantoor neemt echter geen nieuwe Dream or Donate-cliënten meer aan.

Ook Joyce roept gedupeerden van Dream or Donate op zich te melden. Zij schreef gisteravond op haar website: "Bij ons hebben zich in totaal 88 gedupeerden gemeld voor een totaal bedrag van €240.322!"

Vreselijk voor de donateurs

Joyce baalt enorm, laat ze ons weten. “Het artikel voor Eva heeft mooie donaties opgeleverd, maar je raadt het al: helaas hebben mensen die overgemaakt op Dream or Donate. Ik wilde dat ik ze rechtstreeks naar mijn website geleid had. Daar was en is het wél veilig. Wat een ontzettende domper, dit. Ik vind het ook vreselijk voor alle mensen die mij een warm hart hebben willen toedragen door een donatie te doen.”

In dit interview vertelt Joyce meer over haar ziekte: 'Ik wil niet dat mijn kinderen er last van hebben dat mama anders is'

Volg Joyce via msmama.nl, op Facebook via Stichting MS Mama.