Eva Logo
burendag gezellig tips ideeën
26 september 2019 in Liefde & Relatie

Zo maak je van Burendag een feestje

Het is weer bijna Burendag! Haal die bakplaten, tuinmeubelen en karaokeset maar tevoorschijn.

Christmas comes early…

Organiseer op Burendag een buurtborrel en spreek met elkaar een thema af. Wat dacht je van Summer Madness, Cowboys en Indianen, of misschien komt Kerst wel heel vroeg dit jaar? Hoe leuk als de hele buurt verkleed is als figuren die zo uit het wilde westen lijkten te zijn ontsnapt, de kerstballen en kerstverlichting nu al van zolder mogen of de hele buurt het zomergevoel probeert te rekken met waterpistolen en cocktails? Pas de hapjes en drankjes aan op het thema. Sowieso dat je deze Burendag niet snel zal vergeten.

Heel de Houtstraat Bakt

Jouw Burendag is nog nooit zo zoet geweest. Trek de bakplaten, koekblikken, etagères, boter, meel en eieren die kast maar uit voor een serieuze bake-off met je buren! Heel de Houtstraat bakt de sterren van de hemel, waarna de versgebakken taarten, cupcakes, scones en koekjes op een grote tafel in het midden van de straat worden geëtaleerd. Voorzie iedereen van pen en papier en het proeven en jureren kan beginnen (absoluut geen straf). De winnaar mag zich een jaar lang ‘Burenbakker van het jaar’ noemen.

‘Sowieso dat je deze Burendag niet snel zal vergeten’

Dat ruimt op

Pak het iets serieuzer aan door met de buurt een prik-, veeg- en afvalwedstrijd te organiseren. Verdeel de buurtbewoners in groepjes en geef ieder groepje wat bezems, stoffer en blik en afvalzak mee. Het groepje met de meest gevulde afvalzak, wint een stapel chocoladerepen. Actief, leerzaam en het ruimt ook nog eens lekker op.

Langste terras ooit

Heb je meer zin om lekker te loungen op Burendag? Zet allemaal je auto een stukje buiten je straat op een openbaar parkeerterrein en creëer het langste terras ooit door alle tuinmeubelen en tuinstoelen naar de parkeervakken te slepen. Steek de barbecue aan en neem allemaal iets mee om erop te leggen. Laat die koele drankjes (en goede gesprekken) maar komen.

Beter een goede buur…

Burendag is dé perfecte dag om iets ‘closer’ met je eigen buren te worden. Daar leent het spelletje ‘sardientje’ (omgekeerd verstoppertje) zich uitstekend voor. Eén persoon verstopt zich ergens in de straat, de rest gaat zoeken. Wanneer je de persoon gevonden hebt, verstop je je mee op dezelfde plek. Dat wordt steeds knusser achter die vuilnisbak! Wie de verstopplek als laatste heeft gevonden, heeft helaas verloren. Super spannend, zelfs voor volwassen.

Urban jungle

Schijnt de zon? Laat de hele straat alle kamerplanten buiten zetten voor de nodige zontherapie. Geef elkaar verzorgingstips en geniet van de jungle vibe. Voor een extra groene buurt: ga samen met je buren onkruid wieden en plant een vrolijke bloemenmix in de gemeenschappelijke aarde. Als jij zelf geen groene vingers hebt, is dit een perfecte kans om de fijne kneepjes van je buurvrouw af te kijken!

The Voice of de Dorpsstraat

Waarom zou je je zangtalent alleen aan je douchekop laten horen? Regel een karaokeset en organiseer een karaokeparty voor de hele straat. Gelijk een mooie manier om de kinderen uit de buurt de klassiekers uit de jaren ‘80 en ’90 bij te brengen. Wie weet wat voor engelenstemmetjes je in de buurt ontdekt.

Buurtpannenkoek

Wie zegt er dat we tot Sint Pannekoek moeten wachten op pannenkoeken te eten? Organiseer een groot pannenkoekenfestijn met de buurt. Bak allemaal een stapel pannenkoeken, varieer met appel, banaan, spek en kaas, vergeet de poedersuiker en stroop niet. Smullen maar!

Bijna oktober

Het is bijna oktober… Tijd voor Oktoberfest! Huur een stapel Duitse biertafels, haal je meest Duitse outfit uit je kast of huur een dirndl-jurkje, hang een gezellig lichtsnoer op, laat wat Duitse hits uit de speakers komen, huur een tap of vraag al je buren om wat (speciaal)biertjes mee te nemen (tegenwoordig is er ook genoeg alcoholvrij te krijgen) en organiseer je eigen Oktoberfest! De kinderen zullen smullen van de bratworsten en pretzels.

Zou je meer diepgang willen in de gesprekken met je buren? Laat je dan inspireren door deze vrouwen!