Eva Logo
Joke Buis Altijd
28 oktober 2019 in Hoofd & hart

Joke Buis over haar nieuwe single ‘Altijd’

Tijd voor nieuwe muziek! Onlangs heeft Joke Buis een prachtige, nieuwe single uitgebracht: ‘Altijd’. Een liefdevol nummer waarin Joke ons helpt herinneren dat we geliefd zijn. Want we hebben het nodig dat te horen, vindt de zangeres.

We kennen Joke Buis natuurlijk allemaal van de mooie albums die ze al heeft gemaakt, met frisse vertolkingen van oude kerkliederen. Sinds dit jaar slaat de zangeres een nieuwe weg in met haar project Vertrouwd & Nieuw, waarin ze voor het eerst nieuw geschreven liederen presenteert. De nieuwe single ‘Altijd’ van haar gloednieuwe album ‘Vertrouwd & Nieuw’ is nu overal te beluisteren. Krijg je niet genoeg van het nummer? De cd zelf is ook al te koop en klaar om grijsgedraaid te worden.

Gesprek over liefde

Samen met Rokus Maasland en Rob Buis sprak Joke over de liefde. “Ik had mijn boekje met liedideeën erbij gepakt en we spraken met elkaar over liefde tussen mensen en liefde tussen God en mensen.” Vervolgens maakten ze samen dit bemoedigende lied.

Joke Buis: ‘Ik probeer met dit lied te vangen waar liefde tastbaar wordt’

“Ik ken best wat mensen die moeite hebben met het accepteren van Gods liefde en ook in het algemeen: het accepteren van liefde van andere mensen. Toen ik daar met Rokus en Rob over sprak, probeerden we te vangen waar die liefde tastbaar wordt.

Dat kan bijvoorbeeld de liefde zijn die we voelen voor onze kinderen, of voor onze ouders… vul het voor jezelf maar in. Die liefde laat je misschien een glimp ervaren van Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons.

Het klinkt wellicht als een cliché, maar blijkbaar hebben we het nodig om steeds weer te horen dat we geliefd zijn. Muziek is hier een prachtig middel voor. Ik vergeet het zo snel, en ik zal daar vast niet de enige in zijn. Wij zijn geliefd, jij bent geliefd en we mogen dat ook omarmen en accepteren. Wij zijn geliefd: Altijd.”

Liedtekst

Lekker luisteren naar het nummer? Lees dan hier de liedtekst en zet de videoclip op.

Hoe je ademt naar me als je ligt te slapen

Hoe de wereld klein wordt met jouw ogen dicht

Hoe de nacht niet meer zo donker wordt als voor jou

Hoe jij daar ligt

Hoe je buien soms van zon en soms van regen

Hoe je boos bent en door mij teleurgesteld

Hoe je tranen en je zorgen weg laat vegen

Hoe jij vertelt

En weet je, ik zal altijd van je houden

Veel meer nog dan je ooit geloven zal

En verlies je ooit de moed, het zijn niet de dingen die je doet

Die maken dat ik zoveel van je hou

Hoe het niets dat wij ooit zeiden nu zoveel is

Hoe de twijfel zich aan trots gewonnen geeft

Hoe ik, kijkend naar mezelf, zie wat jouw deel is

Hoe jij leeft

En weet je, ik zal altijd van je houden

Veel meer nog dan je ooit geloven zal

En verlies je ooit de moed, het zijn niet de dingen die je doet

Die maken dat ik zoveel van je hou

Hoe U mij altijd getroost en beschermd heeft

Hoe U de weg wijst dwars door mijn gedachten heen

Hoe Uw vaderhart zich over mij ontfermd heeft

Hoe U alleen

En U zegt: Ik zal altijd van je houden

Veel meer nog dan je ooit geloven zal

En verlies je ooit de moed, het zijn niet de dingen die je doet

Die maken dat Ik zoveel van je hou

 

Lees ook: de 3 favorieten van Joke Buis

Afbeelding: Miss Jack