Eva Logo
voorkom een dip
10 november 2019 in Uit & thuis

Zo voorkom je een dip na Eva’s Vriendinnenweekend

Een half jaar heb je er naartoe geleefd: Eva’s Vriendinnenweekend. Eerst al de voorpret, vervolgens drie dagen lang genieten van vriendinnen, al die leuke vrouwen en het mooie programma. En dan is het ineens voorbij. Hallo, zwart gat… Voorkom een dip met deze 7 tips.

Uitgerust en opgeladen kwam ik een paar jaar geleden thuis na Eva’s Vriendinnenweekend. Daar werd ik opgewacht door man en kinderen. Heerlijk om die weer te zien, maar ik werd ook keihard uit m’n ‘Eva-bubbel’ getrokken. De etensboel moest worden opgeruimd, kinderen moesten naar bed, treuzelden bij het naar bed gaan en maakten ruzie, er lag een stapel was. Weg relaxed gevoel. Welkom terug in de realiteit van een druk gezin. Het voelde een beetje als een zwart gat na dat heerlijke weekend en daar had ik me niet op voorbereid.

Daarom: 7 tips om te voorkomen dat jij na Eva’s Vriendinnenweekend (of een ander fijn moment) in een zwart gat belandt.

1. Start rustig op

Stort jezelf niet gelijk in het normale leven. Neem even de tijd om weer te acclimatiseren. Schieten de kinderen niet op bij het naar bed gaan? Prima, dan gaan ze maar een keer wat later. Ligt er een stapel was? Lekker laten liggen, morgen weer een dag. Laat de boel nog even de boel. Start rustig op en hou je relaxte gevoel nog even vast. Voor het thuisfront ook veel leuker.

2. Laat alles goed achter

Deze tip moet je wel van te voren weten (zit het er voor jou al op, dan is deze voor een volgende keer): ga goed voorbereid op pad. Daarmee bedoel ik niet alleen met een goedgevulde koffer en een lijst met to-do-tips voor het weekend zelf, maar laat je huis ook goed achter. Was weggewerkt, boodschappen in huis voor als je terugkomt (of voor het thuisfront, maar die mogen het ook lekker zelf regelen) en/of briefjes voor de thuisblijvers. Dat zorgt ervoor dat jij met een gerust – en dus ontspannen – gevoel de deur achter je dicht trekt én zorgt ook voor een relaxte(re) thuiskomst (zie punt 1).

3. Nagenieten!

We kunnen enorm genieten van voorpret, maar hebben het nooit over napret. Dus, smeer het weekend nog een beetje uit en geniet na! Praat lekker na met je vriendin(nen) in een appgroep, bekijk en deel de foto’s van het weekend, vertel honderduit tegen de thuisblijvers of mensen uit je omgeving.

4. Plan leuke dingen

Waar heb je het meest van genoten tijdens het weekend? Was het de tijd voor jezelf, het gezelschap, lekker uit eten gaan, de inhoud? Het hele weekend overdoen is niet 1,2,3 te realiseren, maar elementen wel. Plan dus weer leuke dingen, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Even een lekker momentje voor jezelf (met een Eva of een goed boek), een etentje, bijkletsen met je vriendinnen.

5. Geniet van dingen die je hebt gemist

Ja, het weekend was heerlijk, maar er zijn vast dingen die je hebt gemist. Je partner. Je kinderen. Je heerlijke eigen bedje. Je huisdier. Na een paar dagen zonder, kun je daar weer extra van genieten.

6. Ga bewegen

Zit je te sippen op de bank en terug te verlangen naar het fijne weekend? Ga bewegen! Van sporten word je gelukkig (iets met endorfines enzo). En het is goed voor je lijf. Dat weet je natuurlijk al lang, maar misschien had je stiekem toch meer zin in een avondje bankhangen. Niet doen! Het kost misschien even wat moeite om te gaan bewegen, maar je voelt je er geheid beter door. En je hoef je echt niet uit te sloven in de sportschool, een wandeling is ook een prima idee.

7. Gewoon aan toegeven

Werken bovengenoemde tips niet? Dan zit er nog maar een ding op: lekker aan toegeven. Plof op de bank met een pot thee, een grote voorraad chocolade en een fijne film, serie of documentaire

Kan je gewoon geen genoeg krijgen van Eva-evenementen? Ook komend jaar staan er weer mooie evenementen op stapel.