Eva Logo
podcast luistertips zondag kerkdienst gemist programma
15 november 2019 in Uit & thuis

10 kijk- en luistertips als je op zondag niet naar de kerk kunt

Wat als je op zondag niet naar de kerk kunt, en daarom thuis moet blijven? Hierbij 10 programma’s, podcasts en films om te kijken en luisteren, gewoon vanaf de bank.

#1 Kerkdienst Gemist                    

Kerkdienstgemist.nl is een handige verzamelwebsite waarop je live kunt meeluisteren met vrijwel iedere kerk in Nederland – en vaak ook meekijken. Pak er een rol snoep bij en het is net echt! Komt de tijd je niet uit? Terugluisteren is ook mogelijk: het preekarchief van de website is oneindig.
 

#2 Corrie ten Boom

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp Corrie ten Boom joden onderduiken, waarna ze in de gevangenis en het concentratiekamp Ravensbrück terechtkwam. Ze overleefde de oorlog en in de ruim dertig jaar erna trok ze de wereld over met het Evangelie. Veel van haar overdenkingen zijn nu online te beluisteren; op Preekindex.nl vind je een duidelijk overzicht.
 

#3 Tim Keller

We kennen hem allemaal als schrijver van wereldberoemde boeken als ‘In alle redelijkheid’, ‘Het huwelijk’ en ‘De vrijgevige God’, maar wist je ook dat Tim Keller ‘gewoon’ predikant is in New York, en iedere zondag voorgaat? Luister zijn sermons via de website gospelinlife.com, waar je eenvoudig kunt zoeken op thema. Ook nog eens goed voor je Engels.

#4 Nederland Zingt

Heerlijk om samen te zingen in de kerk – maar ook als je thuiszit kan een zangdienst je raken. Bijvoorbeeld Nederland Zingt, dat iedere zondagmorgen om 11:00 uur wordt uitgezonden op NPO 2. Samen de Heer aanbidden met mooie liederen, ook als je alleen op de bank zit.
 

#5 Eva-Podcast

Altijd jammer als je niet bij een evenement van Eva kunt zijn, maar het mooie is: je kunt de meditaties gewoon terugluisteren! Bijvoorbeeld Ron van der Spoel over de worstelingen van Hanna of inzichten in Ruths leven door Matthijn Buwalda. Je kunt de podcasts luisteren via SoundCloud en Spotify.
 

#6 Hour of Power

Wist je dat Hour of Power al bijna vijftig jaar bestaat? In de televisiekerkdiensten – die exact één uur duren – worden liederen afgewisseld met preken en interviews met inspirerende christenen. En het mag dan wel geen fysieke kerk zijn, je kunt er wel terecht als je ergens door bent geraakt of als je iets wilt delen: Hour of Power heeft namelijk een gebedsteam, een pastoraal team en een telefonische HOOP-lijn. De Nederlandse Hour of Power is iedere zondag te zien op RTL 5 (8:00 en 9:00 uur) en Family 7 (17:00 uur). Ook online zijn de diensten te bekijken.

#7 The Happy Hour

In deze Amerikaanse podcast praat host Jamie Ivey iedere week met een andere inspirerende christelijke vrouw. Of het nu een succesvol schrijfster, een meubelmaakster of een therapeut is, iedere gast heeft een verhaal over haar leven met God. Bekende sprekers als Christine Caine, Ann Voskamp en Lisa Bevere kwamen al langs! Verwacht geen statische interviews, maar gesprekken zoals je die met vriendinnen hebt. 
 

#8 War Room

Niet te vergelijken met een kerkdienst, maar soms heb je even behoefte aan iets dat makkelijk te behappen is. War Room is een film die het gebed in een nieuw perspectief zet. Na een ontmoeting met een oude, wijze vrouw gooit hoofdpersoon Elizabeth haar gebedsleven om en creëert een ‘war room’ in huis. Een inspirerend verhaal, met veel ideeën om zelf toe te passen. Bekijk de hele film via deze link.
 

#9 Podcast Eerst Dit

Kort maar krachtig. In de EO-podcast ‘Eerst Dit’ luister je zo’n zeven minuten naar een Bijbellezing en overdenking. De afleveringen worden iedere doordeweekse dag geplaatst, maar ze zijn ook prima te beluisteren op zondag :-). Tip: lees eerst zelf de Bijbeltekst (die staat in de titel) en bedenk wat God je hiermee zou willen zeggen. Luister daarna de overdenking en doe nieuwe inzichten op!

 

#10 Mozaïek0318

Amper vijf jaar oud en nu al een fenomeen op de bible belt: er zijn maar weinig mensen die Mozaïek0318 in Veenendaal niet kennen. Ook als je er niet in de buurt woont, kun je er een dienst meebeleven: op de website zijn tientallen meditaties terug te luisteren. Van vaste sprekers als Kees Kraayenoord tot gastsprekers als Brian Doerksen en Henk Stoorvogel.
 

Nog steeds last van keuzestress als het om mooie preken gaat? Lees dan onze 7 tips.