Eva Logo
tv tips televisie films series
30 november 2019 in Uit & thuis

Televisietips: 9 series en films die je niet wilt missen deze winter

Zodra het eerste koufront ons land binnentrekt, hebben we stiekem allemaal het verlangen om met een dekentje op de bank te ploffen. En met deze lijst tv-tips, geeft Eva je een mooi excuus om precies dat te doen! Deze 9 series en films zijn het kijken waard.

Dit zijn wij (serie)

Dat het dagelijks leven net zo interessant is als grote meeslepende verhalen, bewijst de Amerikaanse dramaserie This Is Us. De serie volgt de levens van drie dertigers. Allemaal worstelen ze op hun eigen manier met de alledaagse beslommeringen. Mark de Cloe, regisseur van het Nederlandse Dit Zijn Wij, vertelt: “Het is een serie die op een bijzonder empathische manier laat zien hoe mensen met conflicten én met elkaar omgaan.”

De 16-delige serie Dit Zijn Wij is elke donderdag om 20:35 te zien op NPO1.

Bull (serie)

Dr. Jason Bull is psycholoog en expert in ‘rechtbankwetenschap’. De serie vertelt het verhaal van de medewerkers van zijn bedrijf 'Trial Analysis Corporation'. Dr. Bull en zijn team staan de cliënten van TAC en hun advocaten bij tijdens processen in de rechtbank. Ze combineren psychologie, intuïtie en technologie om erachter te komen wat juryleden, advocaten, getuigen en vervolgden drijft. Zo helpen ze bij het selecteren van de jury én het uitstippelen van de beste verdedigingsstrategie. Met een gezonde portie humor én drama, laat Bull je een interessante kant van psychologie en menselijke gedrag zien.

Bull is elke zaterdag om 21:00 te zien op NET5.

Superkids (serie)

Of ze nou dansen als ware professionals, geweldig goed zingen of zó mooi pianospelen dat je met tranen in je ogen achterblijft… één ding mag duidelijk zijn: de deelnemers van Superkids zijn waanzinnig getalenteerd! En ze werken hard om de top te bereiken. Alle optredens worden beoordeeld door een publieksjury én een vakjury bestaande uit Gordon, Wibi Soerjadi, Maan en Juvat Westendorp.

Superkids is elke zaterdag om 20:00 te zien op SBS6.

Home Alone (serie)

Wat gebeurt er als je zes kinderen, van 8-12 jaar, drie dagen lang in een huis laat wonen zonder ouders? Dat zie je in Home Alone! Ze moeten alles zelf doen: opruimen, boodschappen doen, koken, ruzies uitpraten en schoonmaken. Allerlei moeilijk kwesties komen voorbij – van brandalarmen die afgaan tot collectanten aan de deur. Kunnen ze zichzelf redden?

Home Alone is elke dinsdag om 21:30 te zien op SBS6.

Tel je zegeningen (serie)

EO-presentator Jesse Brandsen valt elke maandag t/m donderdag bij mensen met de deur in huis – bijna letterlijk. In het nieuwe live-programma Tel Je Zegeningen wil hij erachter komen waar Nederland dankbaar voor is. Zijn het de kleine dagelijkse dingen of zullen er indrukwekkende verhalen voorbijkomen? Ontdek het, samen met Jesse, als hij bij nietsvermoedende mensen aanbelt.

Tel Je Zegeningen is elke maandag t/m donderdag om 18:20 te zien op NPO2.

No Reservations (film)

Chef-kok Kate leeft voor haar werk. Ze is een ware perfectionist en houdt van de controle die ze heeft als ze kookt. Kate draait haar hand niet om voor ‘scallops with saffron sauce’, maar als het op mensen aankomt, heeft ze geen idee wat ze moet doen.

Als haar zus omkomt bij een ongeluk, krijgt ze de voogdij over haar nichtje Zoe. Haar normaal zo nette leven staat volledig op z’n kop. Ondertussen wordt er een nieuwe sous-chef – een vrolijke, gepassioneerde, relaxte chef genaamd Nick – aangenomen in het restaurant. Nick brengt gezelligheid, compassie en veel Italiaanse operettes met zich mee. De twee botsen enorm. Toch weet hij, samen met Zoe, Kates hart aan te raken.

Genre: Komedie, drama, romantiek
Hoofdrollen: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin

No Reservations is 23 november om 20:30 op SBS 9 te zien.

No Reservations - trailer

Stepmom (film)

Luke krijgt een relatie met de succesvolle fotografe Isabel. Zijn kinderen, Anna en Ben, vinden dit helemaal niets en hebben de scheiding van hun ouders nooit echt geaccepteerd. Isabel doet haar best om de kinderen goed op te voeden, maar heeft moeite met het moederschap. Moeder van de kinderen, Jackie, vindt dat Isabel het niet goed doet. Ze heeft een hekel aan Isabel en maakt haar het leven zuur. Maar dan ontdekt Jackie dat ze terminaal ziek is. Kunnen twee vrouwen één gezin delen?

Genre: Komedie, drama
Hoofdrollen: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris
Stepmom is 6 december om 20:30 op RTL 8 te zien.

Stepmom - trailer

La La Land (film)

Zomerzon, rijen auto’s op de snelweg, geïrriteerd getoeter en schelle radiomuziek – dat is de setting waarin een musical-achtig scenario losbarst als mensen spontaan uit hun auto stappen. Zo begint de (met zes Oscars bekroonde) film La La Land. Alles aan deze film doet nostalgisch aan… van de kleding en kapsels, tot de auto’s en het kleurgebruik. En niet te vergeten: de jazzmuziek.

Het verhaal gaat over Mia en Sebastian. Beiden zijn naar LA gekomen om beroemd te worden. Mia doet auditie na auditie om haar droom uit te laten komen en actrice te worden. Sebastian is jazzmuzikant en droomt van een eigen club. Ze lopen elkaar een aantal keer tegen het lijf, maar van een vonk is geen sprake – ze kunnen elkaar maar net verdragen. Toch groeit er langzaam een romance tussen de twee. Ze stimuleren elkaar om hun dromen waar te maken. Maar wat betekent dat voor hen?

Genre: Komedie, drama, musical
Hoofdrollen: Emma Stone, Ryan Gosling
La La Land is 9 december om 20:30 op NET 5 te zien.

La La Land - trailer

The Odd Life of Timothy Green (film)

Cindy en Jim Green krijgen van de arts te horen dat ze nooit kinderen zullen krijgen. Ze voelen zich verslagen en Jim overtuigt Cindy om alles van zich af te schrijven. Ze bedenken een stapel eigenschappen waar ze op hoopten in hun kind. Al die briefjes plaatsen ze in een houten doosje, dat ze in de tuin begraven. Die nacht stormt het. De volgende ochtend vinden ze een tienjarige jongen – van top tot teen bedekt met modder – in hun huis. Hij stelt zich voor als Timothy. “Ik kom uit de tuin”, vertelt hij.

De kersverse ouders staan versteld, maar zijn ook dolgelukkig. Ze hebben een zoon! Wel eentje met blaadjes die uit zijn benen groeien, maar dat valt te verhullen met lange sokken. Timothy leert Cindy en Jim van alles over het leven en wat het betekent om ouders te zijn. Maar blijft hij voor altijd hun zoon? Of heeft hij een ander plan?

Genre: Komedie, drama, familie
Hoofdrollen: Jennifer Garner, Joel Edgerton, CJ Adams
The Odd Life of Timothy Green is 10 december om 22:30 op NET 5 te zien.

The Odd Life of Timothy Green - trailer

Wil je nog meer tips? Kijk dan even hier!