Eva Logo
spellen oudjaarsavond
30 december 2019 in Uit & thuis

De leukste spellen om te spelen op oudjaarsavond

Oudjaarsavond: een gezellige, maar misschien ook lange avond. Genoeg tijd om een leuk spel te spelen! Wij zetten er 5 op een rij.

De oudjaarsquiz van EO Visie

De Visie Oudjaarsquiz is leuk om op Oudjaarsavond of Nieuwjaarsdag te spelen: test je kennis over het nieuws van 2019 en zie direct of je het antwoord goed hebt. De quiz is ook heel geschikt om met een groep vrienden of familie te spelen. Ben jij de quizmaster en daag je anderen uit? Je vindt de quiz hier!

Terugblikken op 2019

Deel pen en stukjes papier uit en laat iedereen twee vragen bedenken en opschrijven. Met deze vragen blik je terug op 2019. Doe alle vragen dichtgevouwen in een bak en pak er om de beurt één uit. Je kunt ervoor kiezen om degene die de vraag heeft getrokken hem zelf te laten beantwoorden. Een andere spelvariatie is om diegene de vraag te laten stellen aan iemand anders. Inspiratie nodig? Denk bijvoorbeeld aan: wat is de mooiste reis die je gemaakt hebt? Welk nieuws is je bijgebleven? Wat was je grootste blunder? Waar heb je het hardst om gelachen? 

30 seconds

Dit leuke spel staat bij veel mensen in de kast! Je speelt in teams, en in 30 seconden probeert een van jullie zoveel mogelijk van de 5 begrippen op het kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen goed zijn geraden, hoe verder je komt op het bord. Heb je dit spel niet of kun je het niet lenen? Er bestaan ook apps waarmee je 30 seconds kunt spelen!

Escaperoom in een doosje

Met de spellenserie EXIT van 999 games ontsnap je samen thuis uit een escaperoom! Er bestaan verschillende versies op verschillende niveaus: van de ervaren escaperoom-speler tot beginnersniveau. Elk spel heeft ook zijn eigen thema. Los jij de moord op? Of vind jij de verloren schat? Een leuk spel voor de echte puzzelliefhebbers. Dus: snel nog even naar de spelletjeswinkel!

Je eigen pubquiz

Laat iedereen (of een aantal mensen) een ronde bedenken voor een gezellige pubquiz. Je kunt de mensen een thema meegeven of laten bedenken. De sterren-kok van de familie mag bijvoorbeeld een culinaire ronde maken en die muziekliefhebber de muziekronde. Wie van je familie of vrienden zit altijd met zijn neus in de krant? Deze persoon is vast geknipt om een leuke actualiteitenronde te bedenken. Ook de nutteloze feitjes van die ene persoon komen voor de pubquiz goed van pas. Spreek een vast aantal vragen per ronde af en maak teams.

Met deze spellen op oudjaarsavond is het twaalf uur voor je het weet. Veel plezier!

Lees ook: 10 tips om je focus op goede voornemens te houden