Eva Logo
19 december 2019

Gesprekskaarten voor bij het kerstdiner

In december zoeken mensen elkaar graag op. Families die samen genieten van een kerstmaaltijd, vrienden die proosten op het nieuwe jaar of mensen die anderen op een uitje trakteren omdat ze anders veel alleen zijn. Om die momenten nog specialer te maken heeft de EO gesprekskaarten laten maken.

Gesprekskaarten

Op die gesprekskaarten staan vragen die je elkaar kunt stellen. Denk aan vragen als: 'Wat wil jij God vragen?' of 'Bestaat toeval of ligt alles vast?' En 'Is armoede echt te bestrijden?' Vragen waar je samen over kunt nadenken. Vragen over het geloof en het leven. Je kunt de kaarten bijvoorbeeld onder elk bord leggen tijdens het kerstdiner.

Als er van het hoofdgerecht gesmuld wordt, mag telkens iemand een kaart met een vraag onder zijn bord vandaan halen en die aan iemand stellen. Zo leer je je dierbaren nog beter kennen. Je kunt de kaarten ook meenemen als je vrijwilligers werk doet of als je moet werken. De vragen leveren mooie gesprekken op.

Als je gelooft in echte gesprekken

De Evangelische Omroep deelt verhalen van mensen die echte gesprekken voeren over het leven. Inspirerende gesprekken die de mens bewegen om in liefde met elkaar te leven. EO-projectleider Margreet Kramer: “Onze nieuwe campagne heet ‘Als je gelooft in echte gesprekken’. Vandaar dat we gesprekskaartjes hebben ontwikkeld. Zodat we met elkaar in gesprek gaan over dingen die ertoe doen, want dat is ons doel.”

Wil je ook het gesprek aangaan?

Klik dan verder op bestel de gesprekskaarten. We wensen jou mooie gesprekken toe en waardevolle nieuwe inzichten.