Eva Logo
22 december 2019 in Eva's goede doel

Marijn ging op reis met EO Metterdaad in Mozambique: “Ik vond het verschrikkelijk om te zien”

Marijn Fidder (22) is fotografe. Voor de kerstcampagne van EO Metterdaad ging zij naar Mozambique in West-Afrika. In maart trok een heftige orkaan over het land. De ernstige gevolgen voor de mensen en het milieu zijn nog steeds zichtbaar. Marijn vertelt aan de hand van foto’s over de ingrijpende reis. Zij maakte foto’s, de foto’s maakten impact.

Marijn, waarom was jij in Mozambique?

“Als fotografe ging ik mee naar Mozambique om te fotograferen voor de kerstcampagne van EO Metterdaad. Samen met Dorcas, een christelijke organisatie voor ontwikkelingshulp, zamelen zij deze kerst geld in voor Mozambique. In maart trok orkaan Idai over Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Deze orkaan richtte veel schade aan in de drie landen. Inwoners zijn overleden en ruim 483.000 mensen verloren hun huis. Doordat veel huizen van natuurlijke materialen zijn gemaakt bij gebrek aan stevig bouwmateriaal, worden deze snel verwoest.

Nu is er in Mozambique eigenlijk een ramp na de ramp. Er is veel honger en te weinig schoon drinkwater in het land. Metterdaad organiseert een kerstactie om geld in te zamelen voor onder andere drinkwaterpompen, zadenpakketten voor de nieuwe oogst en de heropbouw van de verwoeste dorpen."

Lees verder en bekijk de foto's van Marijn bij onze collega's van BEAM.