Eva Logo
Two popes
23 december 2019 in Uit & thuis

The Two Popes: relatief luchtig en theologisch verrassend serieus

De Rooms-Katholieke Kerk staat er de laatste jaren niet zo fraai op in de cinema. In kritische films als Philomena, La Religieuse, Spotlight en Grâce à Dieu is het instituut een plek waar misbruik, hypocrisie en liefdeloosheid hoogtij vieren. Alleen al daarom is het nieuwe Netflixdrama The Two Popes opvallend: de toon is mild, relatief luchtig en theologisch verrassend serieus.

The Two Popes speelt zich af in 2013, vlak voor het onverwachte aftreden van paus Benedictus XVI (geboren als Ratzinger), en draait om een langdurige ontmoeting tussen Benedictus en zijn latere opvolger Franciscus (dan nog kardinaal Bergoglio). Nog los van de inhoud is de film een absolute aanrader vanwege het acteerwerk: de Britse acteurs Anthony Hopkins (Benedictus) en Jonathan Pryce (Franciscus) lijken niet alleen fysiek op hun personages, maar imiteren ook knap hun manieren.

Lees de hele recensie op Visie.nl

Nog een filmtip: The Peanut Butter Falcon: een lieve feel-good film met een rauw randje