Eva Logo
huiskamerconcert the bowery
27 januari 2020 in Uit & thuis

Huiskamerconcert van The Bowery; de winnaars

Eind vorig jaar lanceerden we samen met The Bowery het speciaal voor Eva geschreven lied ‘Travel light’. Én we organiseerden een winactie; twee lezeressen maakten kans op een huiskamerconcert van The Bowery. Dit zijn de winnaars.

Het aantal inzendingen was overweldigend. De verhalen stuk voor stuk mooi of indrukwekkend. Toch sprongen er twee verhalen uit, de verhalen van de twee winnaars. Zij willen met het huiskamerconcert vooral anderen bemoedigen.

1. Monica Koers uit Emmeloord 

“Ik zou m’n huiskamer en tuin graag openstellen voor de jongelui van het jongerencentrum waar ik werk en voor mijn buren. Dus deuren open, vuurkorven in de tuin en The Bowery daar laten spelen en genieten van hun muziek, maar vooral van hun boodschap!”

Monica werkt in Jongerencentrum Het Heelal (YFC) met jongeren uit gebroken gezinnen. Ze geeft aan het soms best lastig te vinden om de blijde boodschap daar uit te dragen. Ze kan ‘slechts’ een luisterend oor voor hen zijn, Zijn liefde en geduld uitstralen. Biddend werken en werkend bidden, leerde ze recent tijdens een toerustingsdag. 

“Dat blijven we doen”, schrijft Monica, “en op zoek naar manieren die aansluiten bij de jongeren. The Bowery en hun liederen zijn denk ik zo’n manier. Prachtige muziek en teksten die vertellen waar het echt om draait.”

2. Jeannette Laban uit Ede

Samen met haar man en nog vele anderen, zet Jeannette zich in voor de Meet-in in Ede. Ze koken beurtelings voor mensen die dit nodig hebben en bieden ze een fijne plek. Meet-Inn is een inloopcentrum voor iedereen die op zoek is naar ontmoeting, ontspanning en ondersteuning, ontstaan vanuit christelijke bewogenheid met de medemens en vanuit de wens ruimte te bieden voor gelijkwaardig en respectvol contact.

Jeannette schrijft: “Ik zou heel graag een huiskamerconcert met The Bowery willen organiseren voor de bezoekers van de Meet-in in Ede. Hoe gaaf zou het zijn om hen ook een keer zoiets aan te kunnen bieden!”

Op dit moment zijn de data voor beide huiskamerconcerten nog niet bekend. Wij gaan de concerten met Monica en Jeannette ergens in de komende maanden plannen. Via Instagram zullen we verslag doen van beide concerten. Zo kan iedereen een beetje meegenieten.

Bekijk hier de videoclip van het lied 'Travel light'

Foto: Willem-Jan de Bruin