Eva Logo
Warme truiendag
6 februari 2020 in Lijf & leven

De fijnste truien om te dragen tijdens warme truiendag

Niets is zo fijn als op een koude, nare dag een heerlijk comfortabele trui te dragen. En er is keuze genoeg. Met de eindeloze hoeveelheid (web)winkels vandaag de dag, is er voor iedereen wel wat moois uit te kiezen. Welke trui kies jij?

Vrijdag 7 februari is het zover: warme truiendag komt er weer aan. Warme truiendag is een initiatief om energieverspilling te lijf te gaan. Het idee: trek een lekker warme trui aan en zet de verwarming eens een tandje lager. De website van warme truiendag meldt dat je wel zo’n 6 procent aan energie per graad kunt besparen. Doet heel Nederland dit, dan besparen we samen 6,3 miljoen kilo CO2!  

Duurzaam

Reden genoeg om mee te doen aan deze duurzame dag. Maar dan heb je natuurlijk wel een fijne trui nodig. Van een altijdgoed-sweater tot een originele trui met uitlopende mouwen, in dit lijstje hebben we allerlei soorten (duurzame) truien bij elkaar gezet. 

Nieuwe kleding kopen is alleen niet zo duurzaam, terwijl warme truiendag juist een duurzaam initiatief is. Kijk daarom eerst eens of je nog een perfecte trui in je kast hebt liggen. Niets kunnen vinden? Organiseer een kledingruilparty of ga in de kringloopwinkel op zoek naar een fijne trui.  Kun je echt helemaal niks vinden en heb je gewoon een nieuwe trui nodig? Dan hebben wij een lijstje voor je samengesteld met de fijnste, duurzame truien.  

Een streepje terug 

Minder streepjes op de knop van je verwarming en meer strepen op je trui. Deze stoere trui is gemaakt uit een mix van 50% lyocell en 50% biologisch katoen. 

Lekker blauw 

En niet van de kou natuurlijk, want deze groot vallende trui houdt jou wel warm! De verschillende tinten blauw maken het een hippe trui, die helemaal gemaakt is van gerecycled materiaal.  

Prijs God met je trui 

Deze trui van het duurzame christelijke merk FairRebel is naast heerlijk comfortabel ook nog super uniek. Op de voorkant staat: ‘I am who you say I am’. In deze zwarte, tijdloze hoodie kun je je helemaal verstoppen als je het koud hebt. 

Goed in groen 

Deze trui ziet er heerlijk zacht en stijlvol uit. Met deze bijzondere mouwen heb je iets simpels, maar toch unieks in je kast. De trui is gemaakt van gerecycled polyester. 

Simpele sweater 

Liever geen opvallende kleur of bijzondere mouwen? Deze oudroze sweater is lekker rustig, maar daardoor ook ideaal voor veel verschillende situaties. Gemaakt van 100% biologisch katoen.  

 

Verder lezen: 11 duurzame Instagrammers om te volgen