Eva Logo
recepten paasontbijtje
7 april 2020 in Lijf & leven

De 6 lekkerste en makkelijkste recepten voor een paasontbijtje

Het is heerlijk om met Pasen de dag te beginnen met een extravert paasontbijtje voor het hele gezin. Eva heeft zes heerlijke recepten voor jou gekozen om van te genieten, en ze zijn ook nog eens snel gemaakt.

French toast

Met wentelteefjes begint de ochtend helemaal goed. Als je hier kaneel en fruit aan toevoegt maak je jouw paasontbijtje nog specialer. 

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • Sneetjes brood
  • 1 tl kaneel 
  • 250 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • Boter  
  • Poedersuiker en fruit (bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen, frambozen, of bananen)

Hoe maak je het?

  1. Meng het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk in een diep bord en klop dit los.
  2. Snijd de korstjes van het brood en haal de sneetjes door het eimengsel. Stapel het op een bord en schenk de rest over het brood heen. Laat dit intrekken.
  3. Verhit boter in de koekenpan en bak je wentelteefjes voor ongeveer 5 minuten (keer halverwege).
  4. Maak de wentelteefjes extra speciaal met wat poedersuiker en heerlijk vers fruit.

Rijk ontbijt

Avocado is rijk aan vitamines, mineralen, gezonde vezels en vetten. Als paasontbijtje is het heerlijk in combinatie met een eitje en wat peper en zout. 

Wat heb je nodig?

  • 1 avocado 
  • Ei
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook of pocheer een eitje. 
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd (of prak) het in stukjes en beleg dit op een cracker of broodje.
  3. Beleg ook het eitje op het brood of de cracker en maak het af met wat peper en zout.

Bananenbaksel

Pannenkoekjes in de ochtend zijn heerlijk en makkelijk om te maken. Lekkere variaties op de pannenkoek zijn bananenpannenkoekjes. 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 tl kaneel 
  • Margarine/kokosolie
  • Staafmixer

Hoe maak je het?

  1. Voeg de bananen, eieren en kaneel in een hoge beker en maak dit tot een glad mengsel met de staafmixer.
  2. Verhit margarine of kokosolie in een koekenpan en bakken maar!
  3. Om het helemaal af te maken kun je walnoten of pecannoten eroverheen strooien. Of maak heerlijke, warme roodvruchtensaus voor over de bananenpannenkoekjes.

Paasontbeitje

Bij een paasontbijt hoort natuurlijk een eitje. Gekookt, gebakken of een roerei: de keuze is reuze. Dit lekkere recept komt uit de oven en vind het hele gezin lekker.

Wat heb je nodig?

  • Afbakbroodjes
  • Eieren
  • (been)ham

Hoe maak je ‘m?

  1. Zet de oven op 160 °C en snij de bovenkant van de afbakbroodjes eraf. Hol daarna het broodje van binnenuit.
  2. Bekleed de binnenkant van het uitgeholde broodje met ham, en breek een ei in elk broodje. Voor een extra touch kan je ook tomaatjes erop leggen.
  3. Zet de broodjes ongeveer 25 minuten onder in de oven. Zorg ervoor dat het eiwit gestold is, maar het eigeel nog niet.
  4. Maak het gerecht af met wat bieslook.
  5. Genieten maar!

Recept van Allerhande

Zelfgemaakte croissants

Luchtige, knapperige croissant uit eigen oven. Zalig om de paasmorgen mee te beginnen. 

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg (uit de diepvries)
  • Eidooier 
  • 1 el melk 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden zodat je twee driehoeken krijgt.
  3. Rol het bladerdeeg vanaf de schuine kant op, zodat het een mooi croissantje wordt.
  4. Leg de croissants op een bakplaat met bakpapier. Kluts een eidooier met wat melk en smeer dit over de croissants. 
  5. Haal de croissants na 10 à 12 minuten uit de oven en geniet van je heerlijke zelfgemaakte croissants.

Mixen maar!

In plaats van versgeperste sinaasappelsap, kun je ook een homemade smoothie maken. Met smoothies kan je oneindig veel lekkere combinaties maken. Van aardbeien, bananen en spinazie tot amandel, matcha en avocado. Hieronder lees je het recept van een smoothie met bananen, rood fruit en yoghurt.

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • Handvol rood fruit: frambozen, bessen, bramen, aardbeien

Tip: in de supermarkt is deze heerlijke combinatie samengevoegd in diepvrieszakken

  • +- 250 ml yoghurt of melk
  • Blender of staafmixer

Hoe maak je het?

  1. Pel de banaan en snijd het in stukjes.
  2. Doe de banaan samen met het rode fruit in de blender of een hoge beker.
  3. Voeg de yoghurt of melk erbij en mixen maar!

Tip: zeef het mengsel als je niet van pitjes houdt.

 

Lees ook: De allerlekkerste pannenkoeken recepten