Eva Logo
IJM MudRaise Eva Lockdown Edition Griette
12 juni 2020 in Lijf & leven

Unsafe in Lockdown: kindermisbruik neemt toe door wereldwijde lockdown

Kindermisbruik en cyberseks nemen toe door de lockdown. Daarom vinden wij het extra belangrijk dat we juist nu opkomen voor de slachtoffers van slavernij. Dit doen we samen met IJM tijdens de MudRaise, maar dan in een Lockdown edition. Ga jij de uitdaging aan?

Ruim 40 miljoen mensen in slavernij

Wereldwijd leven meer dan 40 miljoen mensen in slavernij. Kinderen, vrouwen en mannen. Mishandeld, misbruikt, miskend. Slavernij is het gebruik van leugens en geweld om een ander te dwingen te werken voor geen of weinig geld. Onder hen kinderen van nog geen vier jaar oud die gewelddadig worden uitgebuit. Alleen samen maken we een einde aan slavernij.

Coronacrisis: kindermisbruik neemt toe

Er is een alarmerende trend door coronacrisis en het feit dat wereldwijd mensen thuis zitten: de vraag naar en het aanbod van online seksueel misbruik van kinderen (kinderporno) nemen enorm toe. Duizenden kinderen zijn helemaal niet veilig in een lockdown. Ze worden misbruikt voor cyberseks. International Justice Mission (IJM) komt voor hen op. Help IJM om hen te bevrijden. Doe mee aan de MudRaise Lockdown Edition.

Eva's MudRaise Lockdown edition

Omdat de MudRaise op het parcours met obstakels niet door kan gaan, beginnen we op 27 juni om 10 uur is er een online kick-off. We dagen je uit om daarna de afstand waarvoor je je hebt ingeschreven te wandelen, rennen, fietsen of te zwemmen. Creëer hierbij zelf je hindernissen op het parcours, of gebruik bestaande hindernissen in parken en speeltuinen. Je lees meer over deze aangepaste MudRaise op mudraise.nl.

Doe je mee? Je kunt ook iemand uit Team Eva sponsoren!