Eva Logo
nacht van gebed 2020
11 juni 2020 in Geloof

Nacht van gebed 2020

Ook in 2020 organiseert Open Doors de ‘Nacht van gebed’. In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juni kun je de Nacht van gebed volgen via een livestream op de website van Open Doors en op hun YouTube-kanaal.

Vervolgde christenen vragen altijd om gebed. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks de Nacht van Gebed. Met opzet ’s nachts, als teken van verbondenheid. Veel vervolgde christenen kunnen namelijk alleen in het donker of in het geheim samenkomen.

De nacht van gebed is dit jaar door corona anders dan anders. Met een (grote) groep bidden zit er niet in. Toch wil Open Doors met elkaar samenkomen. Online. Op hun website en YouTube-kanaal.

Joël Voordewind start de nacht van gebed 2020

Het vier uur durende programma met gebed, overdenkingen en muziek start op 12 juni om 21.00 uur. ChristenUnie-politicus Joël Voordewind levert de eerste bijdrage. Hij zal vertellen over zijn bezoek aan Iran en de indrukwekkende ontmoetingen die hij had met vervolgde christenen in dat land. Ook theoloog des vaderlands Samuel Lee is een van de sprekers. Singer-songwriter Delise levert een muzikale bijdrage.

Gebedsboekje

Open Doors stelt voor de Nacht van Gebed een online gebedsboekje beschikbaar. Met informatie over diverse landen waar christenen vervolgd worden. Ook staan daar enkele korte, persoonlijke verhalen in.

Bid jij ook mee voor vervolgde broeders en zusters?