Eva Logo
Rood fruit crumble smakelijck zomer
9 augustus 2020 in Eten & drinken

Smakelijck zomerrecept: rood fruit crumble (glutenvrij)

Nog etentjes gepland staan deze zomer? Met deze lekkere E-nummervrije rood fruit crumble uit het kookboek 'Smakelijck Zomer' is je nagerecht in ieder geval een groot succes! Het recept vind je hier.
Smakelijck zomer rood fruit crumble

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 175 gram frambozen
  • 175 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 60 gram boekweitmeel
  • 75 gram hazelnootmeel of gemalen hazelnoten
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 70 gram koude roomboter
  • snufje Keltisch zout
  • 20 gram gehakte hazelnoten

Zo maak je de rood fruit crumble:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verdeel het fruit over een ovenvaste schal. Meng de overige ingrediënten, uitgezonderd de gehakte hazelnoten, tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over het zachte zomerfruit. Strooi de gehakte hazelnoten over de crumble. Zet de crumble in de oven voor ongeveer 30 minuten.

'Smakelijck Zomer' cadeau bij een Eva jaarabonnement!

Ben jij ook zo gek op de zomer? De moestuin staat vol met allerlei lekkers, de fruitbomen geven hun vruchten en de voorraadkasten kunnen in dit seizoen weer volop gevuld worden. Maar de zomer is ook een periode om uit te rusten, om te genieten van het heerlijke weer en even pas op de plaats te maken. Daarom vind je in 'Smakelijk Zomer' gewoon lekkere recepten die in mum van tijd op tafel zullen staan. Zodat het volop genieten wordt van een heerlijke zomer en van heerlijke producten vers van het land!