Eva Logo
lockdown-kerst kerstprogramma's
21 december 2020 in Uit & thuis

Lekker zappen: mooie programma’s voor tijdens de lockdownkerst

Tijdens deze lockdown-kerst brengen we meer tijd dan ooit thuis door. Tijd genoeg om lekker mooie (kerst) tv-programma’s (terug) te kijken. De keuze is reuze, deze kerstperiode. Eva zette de mooiste kerstprogramma’s voor je op een rijtje.
Joris' kerstboom

Joris' Kerstboom

Maandag 21 t/m vrijdag 25 december, rond 21.15 uur, NPO2
Voor wie heb jij een kerstgedachte en wie wil jij in het licht zetten? Dit vraagt Joris Linssen aan mensen die naar zijn kerstboom komen. Omdat Joris geen drukke kerstmarkten kan bezoeken, gaat hij de verhalen bij de mensen thuis ophalen. Met zijn busje, met op het dak de kerstboom, rijdt hij door het land.

Natuur op 2

Natuur op 2: Snow Animals

Donderdag 24 december, 16.05 uur, NPO 2
Genieten van de prachtige winternatuur. In Snow Animals zie je hoe dieren in de winter overleven. Een aantal karakteristieke dieren heeft daarvoor opmerkelijke strategieën ontwikkeld. In dit spectaculaire seizoen verandert de wereld in een sprookjesachtig landschap van glinsterende rijp, sneeuw en ijs. Maar voor dieren is dit de zwaarste tijd van het jaar.

All You Need Is Love Kerstspecial

All You Need Is Love Kerstspecial

Donderdag 24 december, 20.30 uur, RTL4
Ondanks alles zorgt Robert ten Brink samen met zijn team ook dit jaar voor hartverwarmende herenigingen en romantische verrassingen. Hoe moeilijk het ook mag lijken en hoe onmogelijk het misschien ook zal blijken, toch gaat Robert proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen.

De Nationale Kerstavond

De Nationale Kerstavond

Donderdag 24 december, 22.30 uur, NPO1
Onder het mom: 'Als we niet met z'n allen naar de kerstnachtdienst kunnen, brengen wij de kerstnachtdienst naar jou', brengt Johnny de Mol op kerstavond een alternatieve kerstvertelling vanuit de Domkerk in Utrecht. Een programma vol muzikale hoogtepunten van o.a. Edsilia Rombley, Simone Kleinsma en Jan Dulles.

Wie kent mij nog? Kerstspecial

Donderdag 24 december, 23.00 uur, NPO2
Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid in oktober deelde de EO de levensverhalen van vijf eenzame mensen. In ‘Wie kent mij nog?’ vertelden zij hoe hun eenzaamheid is ontstaan en hoe het is om eenzaam te zijn. In deze laatste maand van het jaar gaat de EO opnieuw naar ze toe om te zien hoe het nu met ze gaat. Zijn ze inmiddels minder eenzaam? Zit er met kerst iemand bij ze aan tafel?

Een stralend kerstfeest – Nights of the lights

Een stralend kerstfeest – Nights of the lights

Vrijdag 25 december, 20.25 uur, NPO1
In een onrustig jaar brengt de EO, samen met het Leger des Heils, een hartverwarmend kerstprogramma vol licht. Presentator Bert van Leeuwen bemoedigt in het programma mensen met een bijzondere verrassing. Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg zingen onder leiding van de Eric van Tijn band kerstliederen. De rode draad van de avond is het kerstverhaal van Maria, op een heel persoonlijke manier verteld door Dolores Leeuwin. Lees hier hoe ook jij het kerstlicht kunt laten stralen.

Boer zoekt vrouw kerstspecial

Boer zoekt vrouw kerstspecial

Vrijdag 25 december, 21.40 uur, NPO1
Yvon Jaspers praat bij met de boeren uit het laatste seizoen. Hoe is het ze vergaan na de laatste uitzending? Yvon ontvangt ze opnieuw in het museumdorp in het Friese Allingawier waar hun BzV-avontuur begon met de speeddates.

Christmas with Michelle David & The Gospel Sessions

Christmas with Michelle David & The Gospel Sessions

Vrijdag 25 december om 23:00 uur op NPO 2
Op kerstavond vertelt de in New York geboren, maar in Nederland woonachtige, zangeres Michelle David het kerstverhaal in gospelsongs. Daar kun je niet stil bij stil zitten. Michelle verbindt het eeuwenoude verhaal van de geboorte van Jezus met haar eigen levenservaringen. Het feestelijke concert komt vanuit Paradiso in Amsterdam. Speciale muzikale gasten zijn Typhoon en Jeangu Macrooy.

‘Ik mis je’ – special Heerde

‘Ik mis je’ – special Heerde

Zaterdag 26 december, 19.00 uur, NPO2
Het Veluwse dorp Heerde werd dit voorjaar zwaar getroffen door het coronavirus. In een speciale aflevering van het EO-programma ‘Ik mis je’ praten presentatoren Arjan Lock en Marleen Stelling met nabestaanden van coronaslachtoffers. Hoe kijken zij terug op de achterliggende periode en hoe vieren zij kerst zonder hun geliefden?

Beam kerkdienst – terugblik

Beam kerkdienst – terugblik

Zondag 27 december, 11.35
Een speciale aflevering van de Beam kerkdienst. Presentator Joram Kaat blikt samen met jongeren en de BEAM Worshipband terug op 2020.

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt

Zondag 27 december, 20.25, NPO1
Een nieuw seizoen van het populaire bakprogramma start dit jaar op ‘derde kerstdag’. De tent is twee keer zo groot als anders, maar verder is het recept vertrouwd: tien bakkers, André, Janny en Robèrt.

Liever een fijne film: Eva tipt een aantal films voor de decembermaand