Eva Logo
Kerstuitje coronarproof
1 december 2020 in Uit & thuis

Met deze artiesten vier je coronaproof kerst

Ook al gooit corona overal roet in het eten, gaat zoveel anders en is veel onzeker, kerst willen we toch vieren. Juist in deze tijd, hebben we meer dan ooit behoefte aan dit hoopvolle feest. Eva heeft voor jou een aantal mooie kerstcoronaproof kerstuitjes op een rij gezet, die je thuis kunt beleven. Van kerstvideoconcerten van Sela tot een downloadpakket van Muziektheater Over Schapen Enzo. Zit er iets voor jouw kerst bij?

Downloadpakket Muziektheater Over Schapen Enzo

Een download vol met nieuwe Kerstliedjes, een prachtig geïllustreerd Kerstverhaal, kleurplaten, knutselwerk, een Kerstquiz en meer. Allemaal tof materiaal om samen met je kinderen aan de tafel gebruik van te maken. Vrolijk en toch dichtbij het Kerstverhaal. Theater, humor en een Boodschap. Muziektheater Over Schapen Enzo hoopt op deze manier toch Kerst te kunnen brengen bij de mensen thuis, in de klas of in de kerk.

Filiae - Kerst als nooit tevoren, gratis live stream concert

Woensdag 9 december, 20.00 uur

Gewoon gelukkig kerstfeest vieren samen met de meiden van Vocal Group Filiae, kan dat in deze tijd? Jazeker, de vier sympathieke zussen komen met nieuwe muziek tijdens de feestmaand. Steek de kaarsen maar vast aan, want op 9 december aanstaande is het genieten geblazen van een sfeervol kerstconcert in huiskamersferen. Dit keer niet in de concertzaal, maar gezellig thuis vanaf je eigen bank

Koormuziek Peter Burger

14, 17 en 20 december

Op het YouTubekanaal van dirigent Peter Burger zal er een compilatie van koormuziek die in de afgelopen jaren is opgenomen ten gehore worden gebracht. Dit wordt afgewisseld met filmpjes van instrumentale stukken van André van Vliet en Noortje van Middelkoop en enkele toespraken.

Maandag 14 december | IKK Nieuwpoort Langerak
Donderdag 17 december |  Adoramus Hazerswoude 
Zondag 20 december | Zingen met Peter Burger en Jan Quintus Zwart. Kerstspecial met het thema Zoektocht naar Kerst 

Joke Buis: Vertrouwd & Nieuw

Vrijdag 11 december | 20:00 - 21:40 uur

Vanuit theater De Nieuwe Regentes in den Haag zingt Joke Buis nieuwe, eigentijdse luisterliedjes, over thema’s die haar hart hart raken. Joke Buis zingt met haar band in een intieme setting, waar ze ook haar vertrouwde klassiekers uitbrengt. Vertrouwen is het centrale thema, een thema dat past bij het leven van Joke en dat in haar muziek op verschillende manieren terugkomt.

Stichting ‘Als kanker je raakt’ benefietconcert

Zondag 13 december | 19.00 uur via YouTube

Op Wereldlichtjesdag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In het teken van Wereldlichtjesdag organiseert stichting ‘Als kanker je raakt’ een benefietconcert. Bij het concert wordt ook stilgestaan bij de komst van de Here Jezus op de aarde, Het Licht van de Wereld.

Trinity Worldwide Christmas Party

Zaterdag 19 december | 20:00 - 22:00 uur

Dit jaar gaat de band Trinity weer los door het verhaal van kerst te vertellen vanuit een sfeervolle kerststal. Dus het wordt lokaler en wereldwijder tegelijk en dat allemaal via een videostream. Een echt Trinity feestje in je huiskamer: jij zet de boom klaar en het lekkers, Trinity zorgt voor de rest… Een wereldwijd hemels feest!

Kerst met LEV

Zaterdag 19 december | 20:00 - 21:45 uur

De band LEV zingt samen bekende kerstklassiekers, maar zullen ook hun eigen kerstliederen en nieuwe muziek laten horen. Want kerst is voor LEV het ultieme feest van hoop. In een veranderende wereld, waarin we steeds opnieuw zien en ervaren dat vrede ver weg lijkt, willen wij samen vieren dat de Vredevorst is geboren.

Kerst met Sela: Als alles duister is

21 december 20:00 - 22:15 uur

Als alles duister is,
ontsteek dan een lichtend vuur,
dat nooit meer dooft,
vuur dat nooit meer dooft.

Vanuit de Martinikerk in Doesburg viert Sela samen met jou kerst. Met een avond vol oude én nieuw geschreven kerstliederen wordt de komst van Jezus Christus gevierd. Als speciale gast is het Kampen Boys Choir aanwezig.

Kerst vanuit de Oude Kerk Amsterdam met Marco den Toom

Donderdag 24 december via YouTube

Marco den Toom vond dat het hoogste tijd was om het wereldberoemde orgel van de Oude Kerk in Amsterdam weer eens in volle glorie te kunnen horen stralen. Na een succesvolle crowdfundingsactie om de kosten te dekken, zal hij online concert opnemen dat vanaf 24 december permanent op zijn YouTube-kanaal te zien en horen is.

Trinity Wereldwijs Familie Kerstfeest met Elly Zuiderveld

Zaterdag 26 december | 10:00 - 10:30 uur

Op Tweede Kerstdag nog even lekker met de kids genieten van een Hemels Kerstfeest? Elly Zuiderveld leest een mooi kerstverhaal voor en de band Trinity speelt hun bekende Nederlandstalige kerstnummers. Kerst met Elly en Trinity voor de kinderen vanuit een sfeervolle kerststal.

Bekijk ook: Eva's Kerstplaylist