Eva Logo
Kaneelcake met stoofpeertjes
4 december 2020 in Uit & thuis

Kaneelcake met stoofpeertjes

Als je de titel van dit heerlijks leest, kun je het bijna ruiken. Die verwarmende geur van kaneel en stoofpeertjes past zo goed in het seizoen van de korte dagen.
Kaneelcake met stoofpeertjes

Maak de stoofpeertjes naar eigen recept klaar. Let erop dat je ze heel laat, dus alleen schillen en het liefst het steeltje er nog aan laten.

Tip: Laat je favoriete smaak kruidenthee meekoken, dat maakt het nóg lekkerder (hang twee of drie zakjes thee in de pan).

Ingrediënten kaneelcake

  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eieren
  • 125 ml yoghurt
  • 215 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 of 5 gare hele stoofpeertjes, zoveel mogelijk drooggedept

Bereidingswijze

  1. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet goed in.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius hete lucht.
  3. Doe de boter en suiker in een mengkom en klop dit tot een romig en luchtig geheel.
  4. Klop een voor een de eieren erdoor.
  5. Roer na goed mengen met een spatel voorzichtig de yoghurt, kaneel en het zelfrijzend bakmeel erdoor (niet te lang, maar snel en luchtig zodat de cake niet taai wordt).
  6. Schep het kaneelbeslag in de cakevorm en zet de peertjes op een rij in de lengte op het beslag.
  7. Bak de cake nu ongeveer 60 minuten in de oven tot hij mooi bruin en gaar is (als je een prikker in de cake steekt en die er schoon uit komt, is de cake gaar).
  8. Laat de cake afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.
  9. Snijd de cake in prachtige plakken met een peertje erin.

Smullen maar!

Lees ook: Rolletjes met pesto van palmkool & zoete ui

Fotografie & foodstyling: Nienke van Denderen
Tekst, gerechten & aanvullende foodstyling: Trix Douwstra
Met dank aan Your Daily Teacup