Eva Logo
Rolletjes met pesto van palmkool & zoete ui
4 december 2020 in Uit & thuis

Rolletjes met pesto van palmkool & zoete ui

Rolletjes met pesto van palmkool & zoete ui

Ingrediënten

• kant-en-klare volkoren wraps

Voor de zijdezachte zoete uien:

• 3 grote rode uien in heel dunne ringen gesneden
• klontje boter
• scheut olijfolie
• snufje zout

Voor de pesto:

• 100 gram palmkool (cavolo nero) gewassen en in grove stukken gescheurd of gesneden en daarna 2 minuten geblancheerd (blancheren: water aan de kook brengen, de kool daarin koken en daarna afgieten en afspoelen met koud water om het gaarproces te stoppen.)
• 1 flinke teen knoflook
• 60 gram geroosterde zonnebloempitten
• 200 ml olijfolie
• 1 flinke eetlepel edelgist
• zout en peper naar smaak

Bereidingswijze pesto

  1. Doe alle ingrediënten, behalve peper en zout, in de blender, of in een hoge kom bij gebruik van een staafmixer. Mix alles op de hoogste stand snel door elkaar tot een egale massa.
  2. Pak een lepel of gebruik een schone vinger om te proeven en voeg naar smaak peper en/of zout toe (dit is in principe niet nodig, aangezien de smaken zeer krachtig zijn en zich verder ontwikkelen wanneer je de pesto even laat staan, maar over smaak valt niet te twisten, dus voel je vrij).
  3. Doe de pesto over in een afsluitbare pot en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. Maak eventueel een dubbele portie, en gebruik de helft om op je boterham te smeren met daarop een plakje tomaat of kaas.

Bereidingswijze ui

  1. Om zachte en dus gare uien te krijgen, heb je alleen wat boter, olie en ui nodig. Hoe langzamer, hoe zoeter, hoe lekkerder.
  2. Smelt de boter in de olie in een pan op laag vuur en doe er de dungesneden uienringen bij.
  3. Doe een deksel op de pan en smoor de uien in ongeveer 15 minuten zacht.
  4. Haal het deksel van de pan en draai het vuur iets hoger.
  5. Bak de uien met een snufje zout nu in ongeveer 20 à 30 minuten zoet en donkerder.
  6. Draai het vuur uit en laat de uien afkoelen.

Algehele bereidingswijze van de rolletjes

  1. Leg een volkoren wrap plat op je werkplek.
  2. Besmeer met een flinke laag palmkoolpesto.
  3. Verdeel over de hele wrap wat van de heerlijke zoete uien.
  4. Rol de wrap redelijk strak maar voorzichtig op. Snijd er diagonaal of recht mooie rolletjes van en steek ze eventueel vast met een feestelijke prikker.

Eet smakelijk!

Lees ook: Scones met fruitbeleg & clotted cream 

Fotografie & foodstyling: Nienke van Denderen
Tekst, gerechten & aanvullende foodstyling: Trix Douwstra
Met dank aan Your Daily Teacup