Eva Logo
Tearfund 40-dagenkalender
3 februari 2021 in Geloof

Laat je met Pasen inspireren door de Veertigdagenkalender van Tearfund

Hulporganisatie Tearfund komt ook dit jaar met een overdenking rondom Pasen. Het thema van de veertigdagenkalender is 'Een wereld van verschil'. Elke dag een kleine overdenking aan de hand van een Bijbelvers, inspirerende verhalen, leuke weetjes en handige tips hoe je bijvoorbeeld duurzamer kan leven.

Wat doet Tearfund?

Goed eten en naar school gaan, is heel belangrijk. Daarom zorgt Tearfund er via de organisatie EKHCDC voor dat moeders in Ethiopië samen sparen. Elke week stoppen ze een klein bedrag in de spaarpot en om de beurt mag een moeder dat geld lenen. Met dat geld kan ze bijvoorbeeld een winkeltje beginnen. Ook krijgen de moeders zaden voor een moestuin en uitleg over hoe je zelf voedsel kunt laten groeien. Door samen te sparen kunnen de moeders genoeg geld verdienen om hun kinderen naar school te laten gaan, en is er genoeg te eten. 

Veertigdagenkalender

In de veertigdagenkalender beschrijven Rinke Verkerk, Moses Alagbe, Mirjam van der Vegt, Reinier Sonneveld, Theodoor Meedendorp, Dorina Nauta en Otto de Bruijne in zeven weken de reis van Jezus. In het Bijbelboek Mattheus laat Jezus zien hoe Hij het verschil wist te maken in de wereld van een ander. De veertigdagenkalender bestaat niet alleen uit Bijbelse overdenkingen. Zo lees je tips om te minderen met afval, tips voor betaalbare en eerlijke kleding, tips om nieuwe vrienden te maken en nog veel meer. Bij de veertigdagenkalender zit ook een spaarpotje die je kunt gebruiken om geld in te zamelen voor de moeders in Ethiopië.

Jong en oud

De Veertigdagenkalender van Tearfund is geschikt voor gezinnen. Jong en oud kan meedoen met de veertigdagenkalender. Om de teksten uit de kalender ook voor kinderen leuk en leerzaam te maken, kun je een gratis gezinsboekje downloaden. Het boekje is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Duurzaam

De veertigdagenkalender is te bestellen in een papieren en digitale vorm. De papieren scheurkalender is te bestellen vanaf € 4,50 euro. De digitale veertigdagenkalender, een tikkeltje duurzamer, is € 2,50 euro per stuk. Je krijgt dagelijks een e-mail waarin een overdenking, tip of weetje staat.

Voor meer informatie en het bestellen van de Tearfund ‘werelden van verschil’ veertigdagenkalender klik hier.

Beluister ook: In 40 vragen richting Pasen de podcast