Eva Logo
Angelique's zus bleek haar moeder te zijn
13 maart 2021 in Liefde & Relatie

Angelique: ‘mijn zus bleek mijn moeder te zijn’

Angelique de Vos-Brouwer (53) heeft een sterke band met haar 19 jaar oudere zus. Pas als Angelique 24 is, ontdekt ze dat Willy niet haar zus is, maar haar moeder. “Alles kwam in een ander licht te staan.”

Het bijzondere verhaal van Angelique begint in een flat in Amersfoort, waar ze woont met haar ouders, twee broers en een zus. In totaal bestaat het gezin uit acht kinderen en zelf is ze de jongste uit het gezin. Ze heeft een kamer op driehoog bij haar lievelingszus Willy. “Met Willy had ik een bijzondere band”, vertelt Angelique. “Ze was negentien jaar ouder dan ik, maar toch konden we over alles praten. Ik vertrouwde haar mijn problemen toe en als ik als tiener een keer verliefd was, vertelde ik dat tegen haar.”

Alles verandert als Angelique op haar 24e gaat trouwen met Peter. Dan pas komt het hoge woord eruit: Willy, van wie Angelique altijd heeft gedacht dat het haar zus was, is haar moeder. En haar moeder, de vrouw die Angelique altijd ‘mama’ noemde, is haar oma.

Angelique: “Het nieuws maakte grote indruk op me. Alles kwam in een ander licht te staan. Maar tegelijkertijd had ik altijd al een goede band met Willy en ik wilde dat onze band bleef zoals die was.”

Lees het hele verhaal bij onze collega’s van Ik mis je.

Angelique vertelt haar verhaal ook in de uitzending van Ik mis je. Zaterdag 13 maart, 19:15 uur op NPO2.