Eva Logo
6 tips voor coronaproof paasviering
22 maart 2021 in Uit & thuis

Tips voor coronaproof paasvieringen

Het is bijna Pasen! Misschien vraag jij je wel af: hoe kan ik een coronaproof paasviering meemaken? Eva deelt zeven tips.

1.Gratis paasconcert ‘Een wereld van verschil’
Tearfund viert op zaterdag 3 april om 20:00 de opstanding van Jezus met een online paasconcert. Pearl Jozefzoon zal zingen, en Jurjen ten Brinke spreekt over de hoop die Jezus ons geeft. Je kan je gratis aanmelden voor dit bijzondere paasconcert vanuit huis. Hier kan je je gratis ticket bestellen.

2. The Passion
Ook dit jaar is The Passion te zien, een muzikaal paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. De rollen van Jezus en Maria worden dit jaar vervuld door Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis. Humberto Tan is de verteller. Benieuwd door wie Petrus en Pilatus vertolkt worden? Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt weten wel raad met deze scripts… En tot slot kruipt Rob Dekay in de huid van Judas.

Benieuwd naar de elfde editie van The PassionThe Passion 2021 wordt op uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20:30 bij KRO-NCRV op NPO1 en NPO Radio 2.

3. Het Passieconcert van het Residentie Orkest
Donderdag 1 april, 20.00 uur speelt het Koperensemble van het Residentie Orkest olv Joost Geevers vanuit de Haagse Nieuwe Kerk een Passieconcert. Op het programma van de gratis stream op residentieorkest.nl staan werken van Tomasi, Bach, Bruckner, Rachmaninov en Takemitsu. De verteller is Lex Bohlmeijer.

Het Passieconcert van Residentie Orkest Den Haag is een muzikale meditatie over het lijden en sterven van Christus. Dit jaar niet in de vorm van Bachs bekende Matthäus Passion, maar met een speciaal samengesteld programma dat past bij deze bijzondere passietijd. De composities verklanken de sfeer en betekenis van de door Lex Bohlmeijer gelezen laatste woorden van Christus aan het kruis.

Deze gratis stream is te zien en te beluisteren van 1 april 20.00 uur t/m tweede paasdag, op www.residentieorkest.nl.

4. Goede Vrijdag en Pasen met Mozaïek
Op Goede Vrijdag kun je om 20.00 uur naar de livestream van de kerk Mozaïek kijken. Het thema van de dienst is ‘Met Jezus gestorven.’ Tijdens de dienst is er ruimte om hier op verschillende manieren bij stil te staan. Ook is er een gebarentolk.
Op 1e Paasdag start om 10:00 Mozaïek Kids (leuk voor de kleintjes) en om 11:00 de livestream ‘Met Jezus opgestaan’. De livestreams van Mozaïek zijn te vinden via YouTube.

5. Nederland Zingt met Pasen
Ook Nederland Zingt is weer op zaterdagavond 3 april present met een uitzending met een thema rondom Goede Vrijdag en de opstanding van Jezus. Vanuit de Sint-Joriskerk in Amersfoort worden er door verschillende koren en artiesten christelijke liederen gezongen. Houd je van zingen? Dan is deze uitzending vol mooie paasliederen echt iets voor jou. Nederland Zingt is op zaterdagavond 3 april te vinden om 18:10 op NPO2.  

6. Bekijk de paasviering van je eigen kerk
Ongetwijfeld viert je eigen kerk ook Pasen! Zet je tv of je laptop maar aan. Wil je iets bijzonders toevoegen? Nodig je buurman, buurvrouw, vriend(in) of diegene van wie je weet dat hij/zij wel wat gezelschap kan gebruiken, uit om samen de dienst te kijken en Pasen te vieren. Online of op afstand.

7. Genoeg van al die livestreams?
Laat Goede Vrijdag echt een andere avond zijn. Je kunt op die avond kaarsen aansteken en in rust doorbrengen. En zo in de stilte overdenken welke pijn Jezus heeft geleden en wat Hij heeft gedaan om het kwaad te overwinnen. Om het paasevangelie nog eens tot je door te laten dringen kan je bijvoorbeeld Mattheüs 26-29 lezen of luisteren. Als extraatje kan je ook een aflevering van de veertigvragentijd podcast van Eva luisteren!

Lees ook: Kleine geluksmomentjes waar je heel blij van wordt