Eva Logo
Nederland plant bomen
2 maart 2021 in Uit & thuis

Wandelroutes in elke provincie - draag jij ook je boompje bij?

Bij Eva hielden we al van het prachtige bos voor onze wandelingen, nu komen we er in deze vakantietijd nog vaker om even te ontspannen! Maar wist je dat er steeds minder bossen in ons land zijn? Bekijk hier mooie wandelroutes per provincie en lees hoe jij je boompje bij kunt dragen aan een groen Nederland!

Eva plant bomen!

Er zijn steeds minder bossen. En dat terwijl het – juist nu in deze tijd  –  zo’n fijne plek is om te komen én ons klimaat verbetert. Daarom komt de EO in actie. Met de actie Nederland plant bomen willen we deze maand zoveel mogelijk mensen oproepen om bomen te kopen die door héél Nederland worden geplant. Daar willen wij als Eva community van harte aan bijdragen! Voor €7,50 plant je al een boom. Doe je mee?

De mooiste wandelroutes per provincie

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Groningen

Friesland

Drenthe

Overijssel

Flevoland

Gelderland

Utrecht

Noord-Holland

Zuid-holland

Zeeland

Brabant

Limburg

Kijktip: Nederland plant bomen

Nederland plant bomen

De actie ‘Nederland plant bomen’ sluit in maart af met twee tv-programma’s. Op NPO 1 trekt EO-presentator Bert van Leeuwen op met boswachters uit verschillende provincies. Ze vertellen met passie over hun werk in het bos. Ook kan de kijker genieten van prachtige bosverhalen van gewone mensen voor wie bomen om persoonlijke redenen bijzonder zijn geworden. Ook kinderen worden in actie gezet in het wekelijkse EO-programma ‘Zapp Your Planet’.

‘Nederland plant bomen’ was afgelopen voorjaar te zien bij de EO op NPO1. Het hele seizoen is terug te kijken via NPO Start.