Eva Logo
luizenplaag
8 mei 2021 in Lijf & leven

4-jarig meisje komt bijna om door een luizenplaag

Een Amerikaanse vrouw is wordt beschuldigd van verwaarlozing nadat haar 4-jarige dochter meer dood dan levend werd opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje zat al zo lang ernstig onder de luizen, dat ze meerdere bloedtransfusies nodig had.

De 26-jarige Shyanne Singh uit Scottsburg, Idiana werd dinsdag gearresteerd naar aanleiding van drie aanklachten van verwaarlozing. De zaak kwam 20 april jl. aan het rollen, toen haar 4-jarige dochter door haar oma naar het ziekenhuis werd gebracht. Het meisje zat zo ernstig onder de luizen, dat het haar bijna fataal werd.

Bloedtransfusie

Het meisje kon niet meer lopen, omdat de luizen zich al zo’n lange tijd gevoed hadden met haar bloed. Ze had een HB-gehalte van 1,7. Het ziekenhuis waar het meisje werd behandeld had nog nooit eerder zo’n laag HB gezien. Er waren maar liefst vier bloedtransfusies nodig om haar te redden.

Ook het 6-jarige zusje had luizen, maar was er niet zo ernstig aan toe. Volgens de rechtbank zijn beide meisjes in april onder toezicht van hun oma geplaatst. De oma wilde de meisjes in eerste instantie zelf behandelen voor hun luizen, maar de drogist adviseerde haar naar het ziekenhuis te gaan.

Toen oma de moeder van de meisjes confronteerde met de toestand waarin zij verkeerden, gaf ze aan dat ze het niet doorhad, omdat ze er niet helemaal bij was.

Lees ook: Malinese vrouw bevalt van 9 kinderen.