Eva Logo
Vier (online) Pinksteren met deze leuke diensten en activiteiten
17 mei 2021 in Geloof

Vier (online) Pinksteren met deze leuke diensten en activiteiten

Het is bijna Pinksteren. Het feest waar we vieren dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. In deze tijd is het lastig om naar de kerk of naar een conferentie te gaan. Wij geven tips hoe je dit feest thuis kunt vieren.

Online diensten

Er zijn een hoop onlinediensten die je op Pinksterzondag kunt bijwonen. Denk aan een dienst van je eigen kerk, op televisie of bekijk het programma van Pinksterconferentie Opwekking. Dit jaar is er een onlineprogramma opgesteld met het thema ‘Het komt door Zijn naam’.

Het hele Pinksterweekend (van 21 t/m 24 mei) kun je verschillende diensten en andere leuke activiteiten volgen. Er is voor ieder wat wils, voor volwassenen, tieners, jongeren en kinderen. Bekende namen spreken zoals David de Vos, Ruben Flach en Mark Stoorvogel. Ook zijn er verschillende concerten en activiteiten te volgen. Luister bijvoorbeeld naar mooie seminars, preken of zing mee met ‘Prees je hees’. Bekijk het programma hier.

Kinderconcerten

Daarom Pinksteren organiseert in de periode naar Pinksteren verschillende kinderconcerten die je gratis kunt bekijken op een tijdstip naar keuze. Zo is er een familieconcert van Marcel & Lydia Zimmer, een familietheater en een familieconcert van Elly Zuiderveld. Benieuwd? Bekijk het hier. 

Pinkstermuziek

Elk jaar brengt Stichting Opwekking met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit. Dit jaar staat de CD vol met geheel Nederlandstalige nummers. Bestel de CD of luister hier alvast.

Doopdienst

Pinksteren is vaak een moment waarop veel mensen zich laten dopen. Zoek een mooie dienst uit met een doopdienst, en laat je inspireren door de getuigenissen van anderen. Wees getuige van dit mooie moment waarin verschillende mensen een keuze maken om zich te laten dopen.

Pinksterboeket

Bij Pinksteren hoort een pinksterboeket. Dit is een leuke activiteit om te maken met elkaar. Wees lekker creatief en deel het boeket bijvoorbeeld uit aan anderen. Benieuwd hoe je dit kan doen? Lees hier verder voor meer tips.

Maak een pinksterwandeling

Zin in een goed gesprek over Pinksteren of het geloof? Spreek af met een fijne gesprekspartner en ga samen wandelen. Of zoek juist samen de rust op en bid (in stilte) voor elkaar terwijl jullie de natuur opzoeken. Hier kun je inspiratie opdoen voor mooie wandelingen. 

Foto: Shutterstock

Lees ook: Hoe zat het ook alweer met Pinksteren en de heilige Geest?