Eva Logo
Museum of humanity
2 juni 2021 in Uit & thuis

Jouw portret levensgroot op de buitenmuren van Museum of Humanity?

Van 25 tot en met 27 juni krijgt het Museum of Humanity een metamorfose. Tijdens ‘Let’s face it!’ worden honderden portretten van deelnemers aan de actie op de buitenmuren van het gebouw geplakt. “Zo geven we een positief statement van verbondenheid ná dit jaar van afstand houden, onzekerheid en negatief nieuws.”

In het Museum of Humanity in Zaamdam toont fotograaf Ruben Timman een deel van zijn collectie met portretten van mensen van over de hele wereld. Hij wil ons inspireren de schoonheid en waarde van ieder mens te gaan zien. Om die overtuiging een spectaculair gezicht te geven gaat Ruben met zijn team de buitenmuren van het gebouw inpakken met grote portretten, afgedrukt op posters. En jij kunt samen met honderden anderen (coronaproof) deelnemen aan de actie Let’s Face It!

Verbondenheid

Tijdens het weekend van 25-27 juni worden foto’s geschoten, posters geprint én op het gebouw geplakt. “Deelnemers registreren zich vooraf online en komen verspreid over de drie dagen. Buiten het museum fotograferen we ze één voor één in ruime studiotenten met meerdere fotografen”, legt Ruben uit. “Het eindresultaat zal spectaculair zijn. Honderden prachtige mensen. Schouder aan schouder. Op afstand en toch intens verbonden, juist na deze vreemde tijd van afstand houden.”

Nieuwe 'meesterwerken'

Tijdens de actie gaan de deuren van Museum of Humanity voor het eerst weer open voor de deelnemers. Een groot deel van de bestaande collectie is vervangen, dus je kunt (opnieuw) je ogen uitkijken.

Tot slot kondigt Ruben nog een verrassing aan: “Er komen prachtige nieuwe ‘meesterwerken’ te hangen. Ook lanceren we tijdens dit feestelijke weekend een nieuwe droom, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen.” Lees hier hoe jij kunt deelnemen op 25, 26 of 27 juni.

Ik ben...

Voor Eva’s jaarthema ‘Ik ben’ legde Ruben Timman zeven prachtige vrouwen vast. In het Museum of Humanity vertelden zij hun eerlijke verhaal voor de camera. Bekijk de prachtige portretten en video’s hier!

Beeld: Museum of Humanity